Gent verliest nipt oefentreffen tegen Dortmund

Olivier Niclaus

AA Gent verloor vanavond nipt een oefenwedstrijd tegen de Duitse nummer 10. Na 90' voortreffelijk voetbal gaf het scorebord een 1-2 score aan.

Als extra voor de abonnees organiseerde AA Gent vanavond een oefengalop met de Duitse ex-grootheid Borussia Dortmund als tegenstander op de affiche. Bij de thuisploeg was het vooral uitkijken naar het eerste optreden van 'de nieuwe Viscaal' Zlatan Ljubijankic. De nieuwste Buffalo moest echter in extremis geblesseerd afhaken, net als Fadiga en Mutavdzic. Smoje en Olufade werden wel fit genoeg bevonden om  opnieuw de grasmat te betreden.

In een leuke oefenpot was het de Duitse topklasser die het felst van start ging. De vedetten versierden in het openingskwartier een aantal aardige kansen, maar ook de thuisploeg liet een paar fraaie acties noteren via balvaardige jongens zoals Olufade, Ruiz en Vermouth. Halfweg de eerste helft werd het echter 0-1 via een doelpunt van Valdez. Nog geen tien minuten later stond de stand alweer in evenwicht toen Vermouth een slim afleggertje van Foley achter Ziegler in doel legde. De Buffalo's zochten naar meer, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft zodat de 22 acteurs de catacomben opzochten met een 1-1 score.

Na de pauze kregen heel wat jonge spelers een kans om zich te tonen aan het Gentse publiek. Trond Sollied slaagde erin zijn troepen naar voren te sturen met enkele mooie kansen tot gevolg, die door ondermeer Zewlakow, Olufade en Rosales vakkundig de nek werden omgewrongen. De charme van het voetbalspelletje schuilt o zo vaak in de onvoorspelbaarheid en dat was ook vanavond het geval. Tussen het Gentse enthousiame door scoorde Valdez vanuit het niets zijn tweede van de avond. De 1-2 sneed de thuisploeg de benen af want in het laatste kwartier slaagden zij er niet meer in nog noemenswaardige kansen bijeen te voetballen. Eindstand 1-2.

Desondanks het nipte verlies kregen de spelers een aanmoedigend applaus van de zowat 3.000 fans. De supporters kregen een mooie wedstrijd te zien en de Buffalo's leverden een verdienstelijke prestatie af die het beste doet vermoeden voor het vervolg van de terugronde. Daarenboven toonden enkele jonge spelers zoals Van Der Kelen, Haznadar en Vermouth dat zij waardige vervangers zijn voor de huidige basispionnen.

Opstelling: Jorgacevic ('46 Van Der Kelen); Rosales, Smoje (71' Maldrie), Grncarov (46' De Roeck), Moia; Grondin (46' Azofeifa), Thijs, Vermouth (46' De Beule); Olufade (83' Wittesaele), Foley (46' Zewlakow), Ruiz (46' Haznadar)