Germinal Beerschot wil een prijs pakken

Nico Wieme
| 0 reacties
Germinal Beerschot wil een prijs pakken
Foto: © SC

Terwijl alle ogen momenteel op Cercle Brugge gericht zijn, is ook Germinal Beerschot op kousenvoeten tot aan de top van het klassement in de Jupiler League geslopen. Het Kielse bestuur heeft een duidelijke ambitie: het wil dit seizoen een prijs pakken.

Maandagavond hield het bestuur van Germinal Beerschot zijn traditionele nieuwjaarsreceptie. De toespraken die door de bewindslui gehouden werden, lieten niets aan duidelijkheid over: De Antwerpse fusieclub wil maar wat graag een prijs pakken. Paars-wit bekleedt momenteel de vierde plaats in de Belgische competitie, op amper vier punten van de leiders Club Brugge en Standard. De laatste negen wedstrijden werden allemaal gewonnen. Het huidige succes smaakt duidelijk naar meer.
 
De Ratten willen heel graag een Europees ticket halen. Ondervoorzitter Herman Kesters spreekt de ambitie duidelijk uit in zijn nieuwjaarsbrief. Een speciale pluim gaat naar trainer Harm Van Veldhoven. “De felicitaties aan de spelersgroep en de trainersstaf zijn gemeend en verdiend. De huidige successenreeks is een gevolg van het prima kneedwerk van trainer Harm Van Veldhoven, die een stevig collectief blok heeft neergezet”, steekt Kesters van wal. “Ik durf stellen dat we dit seizoen ronduit voor een prijs gaan. Dewelke? Dat speelt geen rol. Maar een Europees ticket is onze doelstelling. We hebben na onze bekerzege van 2005 al eens geproefd van Uefa Cupvoetbal... en dat smaakte naar meer!”
 
Jeugdcoördinator Koen Michiels loofde op zijn beurt de Kielse jeugdacademie. De vernieuwde sportieve cel, waarin ook Aimé Antheunis en de trainers van de eerste ploeg zetelen, begint duidelijk zijn vruchten af te werpen.
 
Commercieel directeur Paul Heylen besloot dat Germinal Beerschot op commercieel vlak een enorme inhaalbeweging heeft gemaakt. Heylen wil profiteren van de sportieve hoogconjunctuur om het budget te verhogen en zo de kloof met de top te verkleinen. “Dat onze uitbouw op al die vlakken momenteel gelijkloopt met een periode van sportieve hoogconjunctuur, is een meevaller. Van die situatie moeten we profiteren om én het budget verder op te schroeven, én onze rush naar de top verder te zetten. Ook aan de verzuchtingen van de jeugdwerking willen we zo goed als mogelijk tegemoet komen. We gaan werk maken van de verfraaiing van beide trainingscomplexen”, beloofde de ex-algemeen directeur van Racing Genk. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties