Eindigt soap rond Alves bij Boro?

Nico Wieme
| 0 reacties
Eindigt soap rond Alves bij Boro?
Foto: © SC

De kans is groot dat Afonso Alves op weg is naar Middlesbrough. Daarmee zou een einde komen aan een wekenlang durende soap rond de Braziliaan.

Het doorgaans betrouwbare Engelse medium SkySports bericht dat Afonso Alves een akkoord heeft met Middlesbrough. Ook op clubniveau zou de deal bijna rond zijn. De Engelsen zouden iets meer dan dertien miljoen euro op tafel willen leggen voor het Braziliaanse woelwater. SC Heerenveen gaat op enkele details na akkoord met het Engelse bod.

Alves lijkt uiteindelijk zijn zin te gaan krijgen. De 26-jarige spits hield heel Nederland weken in de ban met zijn eigen transfersoap. AZ Alkmaar was er het grootste slachtoffer van. De club van trainer Louis Van Gaal had al een akkoord met Heerenveen en had eveneens de handtekening van Alves, maar die van zijn officiële raadsman ontbrak. Daardoor was het contract ongeldig, besliste de Nederlandse voetbalbond gisteren. Heerenveen doet nu een goede (financiële) zaak. En hoewel Alves per seizoen goed is voor een korf doelpunten, zullen de Friezen niet rouwig zijn om zijn vertrek. Vorige zomer liep het al mis tussen de topschutter en zijn club. Alves wou absoluut vertrekken bij Heerenveen, maar de club weigerde toen mee te werken aan een transfer. De Braziliaan stuurde dan maar zijn kat, maar uiteindelijk werden de plooien weer gladgestreken.

Op de site van Boro staat te lezen dat de club de transfer nu probeert af te ronden tegen eind volgende week. De beslissing in de arbitragezaak speelt duidelijk in het voordeel van de Engelsen. Manager Gareth Southgate reageert: "Dit betekent dat hij nu beschikbaar is, wat voor die beslissing niet helemaal zeker was. Dit is een van de deals waarin we proberen te onderhandelen met de clubs en we streven ernaar zaken te doen tegen eind volgende week." De overgang van een tweede Braziliaan, Fred, momenteel spelend voor Olympique Lyon, zou minder waarschijnlijk zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties