Een crisiscomité voor KSK Beveren

Een crisiscomité voor KSK Beveren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdagavond had de supportersvereniging van KSK Beveren onder leiding van voorzitter Dirk Verlest en PR-verantwoordelijke André Bolsens een ondehoud met burgemeester Marc Van de Vijver.

Op dat onderhoud werd beslist om een crisiscomité op te richten die gelden moet inzamelen zodat Beveren dit seizoen kan volmaken. Het tekort wordt geschat op een bedrag tussen de 500 000 en 600 000 euro. Het crisiscomité zal zich toespitsen op vier peilers.
 
Ten eerste hoopt men er op dat de supporters acties zullen opstarten om geld in te zamelen. Vervolgens worden op 13 februari de bedrijven uitgenodigd om hen te overtuigen geld te investeren in de ploeg. Enkele bedrijven zouden al toegezegd hebben. Als derde peiler rekent men erop dat de club naar volgend seizoen toe een realistisch beleid uitstippelt. Als laatste gaat de gemeente ook zelf onderzoeken of het geld in de ploeg kan pompen.
 
Een fusie was voor burgemeester Van de Vijver niet bespreekbaar. Als redenen werden opgegeven het verdwijnen van een 75-jarige geschiedenis omwille van vereffening, weinig kans op overleving in eerste klasse indien het men zou promoveren, geen stadion dat eerste klasse waardig is en het feit dat de fusieploeg niet zou spelen op het grondgebied van Beveren. Voorzitter Verelst is principieel niet tegen een fusie, maar volgens hem is het momenteel niet aan de orde omdat de andere ploegen nu voordeel willen halen uit de benarde situatie van Beveren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties