Slomka op de schietstoel

Nico Wieme
| 1 reacties
Slomka op de schietstoel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het ziet er niet goed uit voor Mirko Slomka. Na de nederlaag op het veld van Leverkusen stelt het Schalkebestuur zich vragen bij het functioneren van de coach.

Het zag er allemaal zo goed uit twee weken geleden. Na een mooie overwinning bij aartsrivaal Borussia Dortmund veroverde Schalke 04 de derde plaats, die recht geeft op een Champions Leagueticket. Twee wedstrijden en evenveel nederlagen verder troepen de donderwolken zich plots samen boven de Arena auf Schalke.
 
Na de nederlaag in Leverkusen eisten de fans al het ontslag van trainer Mirko Slomka. Dat viel niet in dovemansoren bij het bestuur, dat zich sindsdien beraadt over de alarmerende situatie van de vicekampioen.
 
Voorzitter Josef Schnusenberg verklaarde aan Bild: “Er moet dringend gehandeld worden, maar we willen niet onbezonnen te werk gaan. Misschien hebben we hier in Schalke eens een coach nodig met grote, internationale naam.” Volgens diezelfde krant zou manager Andreas Müller al op zoek zijn naar die toptrainer: een kampioenenmaker zoals José Mourinho of Christophe Daum die Slomka volgend seizoen zou kunnen opvolgen.
 
Vandaag nog zou het bestuur met Slomka een gesprek willen voeren en hem voor een ultimatum stellen. Als hij zaterdag tegen Bayern wint en hij bereikt woensdag in Porto de kwartfinales van de Champions League, dan zou hij mogen blijven. In het andere geval mag Slomka opkrassen.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties