Analyse Atlético helpt Real een handje

Tonnelier Caroline
| 1 reacties
Atlético helpt Real een handje
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kloof tussen Real Madrid en FC Barcelona bedraagt opnieuw vijf punten. Atlético Madrid bewees de buren van Real een grote dienst door Barça met een 4-2 nederlaag naar huis te sturen. In de degradatiestrijd waren Betis en Depor de grote winnaars.

Leider Real Madrid profiteerde optimaal van het puntenverlies van Barcelona. Tegenstander Recreativo Huelva deed het nochtans behoorlijk goed en kwam zelfs op voorsprong via Caceres. Raúl zorgde (vanuit buitenspel) voor de gelijkmaker. In de tweede helft zorgde invaller Robinho met twee doelpunten voor de beslissing. De 2-3 van Martins kwam te laat. Naast vijf doelpunten vielen er ook drie rode kaarten in deze partij: Sergio Ramos, Beto en Quiqué Alvarez mochten vroeger naar de kleedkamer. Real loopt zo opnieuw tot vijf punten uit op Barcelona, Recreativo staat nu achttiende. 
 
De absolute topper van de speeldag was het treffen tussen Atlético Madrid en FC Barcelona. De colchoneros namen revanche voor de zware 0-6 pandoering van vorig seizoen. Barcelona had wel het overwicht in de wedstrijd, maar Atlético toonde zich veel doeltreffender. Aguëro was met twee treffers en een assist de grote man, Forlán en Maxí Rodríguez maakten de andere doelpunten. Voor Barcelona scoorden Eto’o en Ronaldinho. Barcelona ziet de kloof met rivaal Real Madrid opnieuw groeien, Atlético Madrid doet een uitstekende zaak in de strijd om Europa.
 
Een andere interessante affiche zaterdagavond was het duel tussen Espanyol Barcelona en Valencia.  De Catalanen zaten in een crisis, terwijl Valencia net uit een diep dal lijkt te klimmen. Ondanks het vormpeil van beide teams was het Espanyol dat aan het langste eind trok dankzij doelpunten van Luis Garçia, waarvan één op de strafschopstip.  Valencia eindigde de wedstrijd met tien na de uitsluiting van Maduro.  Espanyol is zo opnieuw vijfde, Valencia staat wat verderop op de negende stek.  
 
Villarreal is er niet in geslaagd de drie punten thuis te houden tegen Osasuna. De ploeg van Pellegrini vond geen antwoord op de goede organisatie van de bezoekers en voetbalde amper kansen bijeen. De wedstrijd eindigde dan ook op een scoreloos gelijkspel. Villarreal blijft wel derde, maar ziet Atlético Madrid dichterbij komen. Osasuna is veertiende. 
 
Racing Santander blijft een efficiënte en moeilijk te kloppen ploeg en dat ondervond ook Valladolid. In een gesloten wedstrijd was het wachten op de slotfase voor de enige treffer. Het was Duscher die voor de verlossing zorgde en Racing Santander de drie punten bezorgden. Op die manier klimmen de Cantabriërs opnieuw naar een Europese plaats. Valladolid staat in de rechterkolom, die de heel brede degradatiezone vormt. 
 
Sevilla leek de voorbije weken op stoom, maar tegen Deportivo La Coruña liep het weer fout.  De avond begon wel nog goed met een voorsprong via Kanouté.  Lang bleef die 0-1 echter niet op het bord staan, want vanaf 11 meter bracht Wilhelmsson de stand opnieuw in evenwicht.  Uiteindelijk trokken de Galiciërs aan het langste eind dankzij het beslissende doelpunt van Lafita.  Deportivo laat zo de degradatieplaatsen achter zich, terwijl Sevilla zijn Europese plaats opnieuw uit handen geeft.  
 
Almería miste de kans om te profiteren van het puntenverlies van Sevilla.  De promovendus slaagde er niet in de volle buit te pakken tegen Athletic Bilbao.  Negredo bracht de thuisploeg wel nog op voorsprong, maar Almería slaagde er niet in die vast te houden.  Llorente bezorgde de bezoekers uit Bilbao toch nog een belangrijk punt, waardoor Athletic gedeeld 14e is.  Almería staat wat hoger op de achtste stek. 
 
In de degradatiestrijd deed Betis een gouden zaak. De verdiblancos waren duidelijk te sterk voor een zwak Murcia. De ploeg uit Sevilla kwam al vrij vroeg op voorsprong dankzij een own goal van Arzo.  Onder impuls van uitblinker Mark Gonzalez pakte Betis via Edu, Pavone en Sobis een overtuigende zege.  De ploeg van Paco Chaparro klimt zo naar de elfde stek, terwijl Murcia als voorlaatste steeds verder in degradatiezorgen komt.  
 
Voor Real Zaragoza wil het dit seizoen echt niet lukken.  Ook tegen rode lantaarn Levante liep het immers fout.  De ploeg uit Valencia liep tot 2-0 uit dankzij Geijo en Riga.  Oscar zorgde wel nog voor de aansluitingstreffer, maar de drie punten bleven toch bij Levante.  Naar aanleiding van deze nederlaag nam coach Irureta na amper zes speeldagen al ontslag bij Zaragoza, dat steeds verder wegzakt in de klassering.  
 
De wedstrijd tussen Getafe en Mallorca was een waar doelpuntenfestival. Na amper één minuut was het al raak, met de openingstreffer van Mario Cotelo.  Even later verdubbelde Albín de voorsprong voor Getafe. Guïza (ex-Getafe) zorgde voor de aansluitingstreffer, waarna het even wachten was op de volgende doelpunten. In de tweede helft zorgde vergrootte Ramis met een own goal de voorsprong voor Getafe en met een man meer na de uitsluiting van Scaloni leek de match gespeeld.  Toch kwam Mallorca via Arango en Ramis nog op gelijke hoogte.  Getafe neemt zo niet echt afstand van de degradatiezone, waar ook Mallorca deel van uitmaakt.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties