De Keersmaecker neemt spelers op de korrel

Kristof Blomme
| 26 reacties
De Keersmaecker neemt spelers op de korrel
Foto: © SC

Bondsvoorzitter De Keersmaecker schuift de schuld voor de afgang tegen Marokko in de schoenen van de spelers. Volgens hem is er een gebrek aan mentaliteit bij onze voetballers. René Vandereycken wordt uit de wind gehouden.

Woensdag gingen de Rode Duivels kansloos onderuit tegen Marokko, 1-4 werd het. Vooral in de eerste helft werd de nationale ploeg weggespeeld door een betere tegenstrever. François De Keersmaecker was niet te spreken over de mentaliteit van de Belgen. "Vooral de eerste helft was beneden alle peil. Er is altijd gezegd dat de vorige campagne een leerschool was en dat er ondertussen toch de nodige ervaring is opgedaan, maar dat blijkt niet uit het resultaat. De spelers hebben de individuele kwaliteiten, dus is er vooral een mentaliteitswijziging nodig: spelers moeten fier zijn en de landskleuren echt willen verdedigen. Ook op technisch en fysiek vlak kwamen we tekort", aldus een strenge bondspreses. 

René Vandereycken, die vooral kritiek kreeg op het opgestelde middenveld, wordt door De Keersmaecker uit de wind gehouden. "De prestatie van woensdag mag niet volledig in de schoenen van René geschoven worden. Dinsdag zal hij zijn tactiek wel uitleggen op de Technische Commissie. In een vriendschappelijke wedstrijd mag en moet je zaken uitproberen. Ik heb geen spijt van de contractverlenging en wil ook niet zeggen dat er geen vooruitgang is. Een oefenmatch moet je apart zien van kwalificatiewedstrijden. Toch verdienen onze fans en sponsors beter en moet er ook in oefenwedstrijden meer engagement zijn", besluit De Keersmaecker.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties