Jurist Betis: 'Bijna een terroristische daad'

Jurist Betis: 'Bijna een terroristische daad'
Foto: © SC

Naar aanleiding van het flesincident tijdens de wedstrijd tegen Athletic Bilbao werd Real Betis door de Spaanse bond voor twee thuiswedstrijden naar Madrid verbannen. Jaime Rodriguez Sacristan, jurist van Betis, spreekt over een terroristische daad.

Zaterdag speelt Real Betis - ook wel bekend als Betis Sevilla - tegen Barcelona in het stadion van Atletico Madrid. Dit tot ongeloof van Jaime Rodríguez Sacristán. “Dit is bijna een terroristische daad”, aldus de jurist op Betis TV. Een dag na die wedstrijd spelen Real Madrid en FC Sevilla eveneens in de Spaanse hoofdstad. “Voor de eerste keer in de geschiedenis van het voetbal komen de fanatieke supporters van de vier clubs met de grootste rivaliteit elkaar in Madrid tegen”, zegt Sacristán.
 
“Dit kan een heel gevaarlijke situatie opleveren”, zo vervolgt hij. “En dat zeg ik niet wegens de aanhang van onze ploegen, die op dit moment een goede relatie hebben. Maar wel om het feit dat zo'n groot aantal fans op een kluitje zitten. Dit is bijna een terroristische daad, want terrorisme is het in gevaar brengen van andermans leven.”
 
De jurist liet tevens weten dat de club het hier niet zal bij laten. Tegen deze corrupte, ongepaste en buitenproportionele maatregel zal men bij de sportrechtbank in beroep gaan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties