Madrid en Hamburg organiseren Europese finales

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Madrid en Hamburg organiseren Europese finales
Foto: © SC

De Europese voetbalbond UEFA heeft bekendgemaakt waar de Europese finales van de Champions League en de UEFA-beker in 2010 gespeeld zullen worden. Uitverkoren zijn Madrid en Hamburg.

De finale van de Champions League 2010 wordt gespeeld in het Estadio Santiago Bernabeu, de thuishaven van Real Madrid. Het is de vierde keer dat het stadion dat gebouwd is in het centrum van de Spaanse hoofdstad als decor mag dienen voor een Europese eindstrijd van de belangrijkste beker. Eerder was dat het geval in 1957, 1969 en 1980. Madrid troefde in de strijd om de finaleorganisatie het Wembley Stadium van Londen en het Olympische Stadion van Berlijn af.

Toch krijgt ook Duitsland een Europese finale toegewezen. Hamburg organiseert de finale van de UEFA-beker in de AOL-Arena, het vroegere Volksparkstadion. Het is de eerste keer dat er een Europese finale in Hamburg wordt gespeeld.

Dit jaar wordt de Champions League-finale gespeeld in het Luzhniki Stadion in Moskou. Voor de finale van de UEFA-beker moet je in het City of Manchester Stadium zijn. In 2009 wordt de eindstrijd van het kampioenenbal afgewerkt in het Stadio Olimpico van Rome. De UEFA-bekerfinale staat dan gepland in Istanbul.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties