Nürnberg wil Bayern hak zetten

Philippe Crols
| 3 reacties
Nürnberg wil Bayern hak zetten
Foto: © SC

Sinds vorige week staat Bayern München er weer bijzonder goed voor. Het telt 7 punten meer dan dichtste achtervolger HSV. Dit weekend gaat de fiere leider op bezoek bij bekerwinnaar Nürnberg. Dat hoopt dit weekend eindelijk uit de degradatiezone te kome

Bekerwinnaar vs bekerfinalist
Nürnberg won vorig seizoen de beker, Bayern staat straks in de finale van de DFB Pokal. Zaterdag is de inzet voor beide teams gewoon drie punten in de competitie. Nürnberg kan de punten heel goed gebruiken, misschien wel beter dan Bayern. De ploeg van Von Heesen heeft negentien punten en staat enkel dankzij een beter doelpuntensalo boven rode lantaarn Duisburg. Bayern staat zoals gezegd zeven punten voor op de dichtste achtervolger HSV.

Strijd om CL-tickets

De ploeg van Kompany ontvangt dit weekend Arminia Bielefeld. Op zich een haalbare kaart, maar vorige week kon Bielefeld wel punten ontfutselen van Werder Bremen. De kans dat het team ook punten gaat rapen in Hamburg is echter klein, al kon het vorig jaar ook wel met een gelijkspel de wedstrijd afsluiten.

Het nummer drie, Leverkusen, staat voor een lastige opdracht. Het speelt weliswaar thuis, maar de tegenstander valt niet te onderschatten aangezien het om Eintracht Frankfurt gaat. Eintracht gaat een beetje geruisloos door de competitie, maar staat ondertussen al wel knap op een mooie zevende plaats, slechts twee punten onder kampioen Stuttgart.

Voor plaatsen twee en drie komen ook Werder Bremen en Schalke nog in aanmerking. Schalke is blijkbaar weer aan de beterhand en won vorige week in Berlijn. Het staat samen met Leverkusen en Bremen op plaats drie, maar die behouden wordt niet makkelijk. De tegenstander van Slomka en de zijnen is zaterdag Karlsruhe. Schalke kan zich wel optrekken aan het feit dat Hajnal en co hun beste pijlen al verschoten hebben. Karlsruhe is inmiddels afgezakt naar plaats negen.

Werder Bremen kent ook een mindere periode. Het moet dit weekend in eigen huis absoluut winnen van Duisburg. Zoniet is het echt wel crisis aan de Weser. In Duisburg staat het rode alarmlicht al een heel seizoen aan. Het team staat tot op heden nog altijd op de laatste plaats, maar kan mits wint in Bremen en wat meeval wegkomen uit de degradatiezone.

Belangrijke wedstrijden voor Cottbus en Rostock
Cottbus ontvangt dit weekend Hertha BSC. Bij een overwinning komt Cottbus bijna zeker weg van een degradatieplaats. De laatste thuiswedstrijd van Energie deed alvast het beste verhopen. Toen werd Bayern puntenloos huiswaarts gestuurd.

Rostock staat nog altijd wel vier punten boven de degradatiezone, maar doet er toch ook goed aan puntjes te blijven pakken. Vrijdag al krijgt het daartoe de kans tegen Wolfsburg.

Landskampioen Stuttgart maakt ook nog altijd kans op Champions League voetbal. Het staat slechts drie punten achter op de nummers drie. Winnen op bezoek bij Hannover biedt nieuwe perspectieven.

Ten slotte is er ook nog de streekderby tussen Bochum en Dortmund. Voor beide teams staat er niets meer op het spel in de competitie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties