Stadspark makkelijk bereikbaar voor rolstoelpatiënten

Rombaux Gunther
| 1 reacties
Stadspark makkelijk bereikbaar voor rolstoelpatiënten
Foto: © SC

Zaterdagavond ontvangt KV Turnhout het vijfde geklasseerde Visé. Aandachtig toeschouwer tijdens deze partij zal rolstoelpatiënt Eddy Leysen zijn.

Indien KV Turnhout zijn tweede stek wil behouden neemt het zaterdagavond best de volle buit tegen R Visé SC, waar Marc Wuyts in zijn eerste seizoen bij de Luikenaars goed werk levert, het staat momenteel op een knappe vijfde stek. Voor deze partij heeft KV-trainer René Desaeyere weinig selectieproblemen, hij kan op uitzondering van de geelgeschorste Ben Van Den Brandt na, over zijn gehele kern beschikken voor deze belangrijke partij.

Een aandachtig toeschouwer tijdens deze wedstrijd zal Eddy Leysen zijn, hij was de man die onlangs in de pers bracht dat heel wat voetbalstadions niet voldoen voor rolstoelgebruikers. Eddy, die vroeger zelf doelman was, belande enkele jaren geleden jammer genoeg in een rolstoel. Als voetbalfan hekelde hij de slechte accommodatie voor rolstoelpatiënten in de vele voetbalstadions. Een probleem waar men in Turnhout werk van maakte.

In het Turnhoutse Stadspark konden rolstoelgebruikers aanvankelijk de wedstrijden enkel van op de begane grond volgen. Er waren wel toiletten aanwezig en tevens waren er schuine paden voorzien die vlot toegang verleenden tot de lager gelegen kantine. Dankzij de Turnhoutse sportraad is er intussen een lift geïnstalleerd. Met als gevolg dat de rolstoelpatiënten nu ook op de overdekte tribune kunnen plaatsnemen. Het stadsparkstadion is dus momenteel volledig uitgerust om rolstoelpatiënten te ontvangen. Ook met enkele supporters die slecht te been zijn, zijn er intussen enkele afspraken gemaakt, zij mogen zich laten afzetten aan het stadion daar waar normaliter geen voertuigen mogen rijden. Hiervoor kan men terecht bij de veiligheidsverantwoordelijke van de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties