Vergoossen: 'Te vroeg vertrokken bij Genk'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Vergoossen: 'Te vroeg vertrokken bij Genk'
Foto: © SC

Sef Vergoossen kan dit weekend kampioen worden met PSV Eindhoven. Met nog vier speeldagen te gaan, heeft de lampenclub zeven punten voorsprong op Ajax. Vergoossen was in het verleden nog trainer van RC Genk.

"Je moet je niet rijk rekenen voor je er bent", steekt de nuchtere Limburger van wal met een levenswijsheid in de krant Het Laatste Nieuws. In de volgende vier wedstrijden hebben we nog zes punten nodig. Voorlopig kan je enkel zeggen dat PSV de grootste kanshebber is op de landstitel", aldus Sef Vergoossen.

Vergoossen maakt op het einde van dit seizoen plaats voor Huub Stevens. Hij neemt dus waarschijnlijk afscheid met een Nederlandse titel. Ook in België was hij als coach succesvol toen hij enkele jaren terug met RC Genk de Belgische titel pakte. 

"Ik blijf er bij dat ik toen twee jaar te vroeg ben weggegaan. In 2004 was de druk niet meer houdbaar, dat weet ik ook wel. Maar na elke schitterende periode met prijzen moet een club wat gas terugnemen. Helaas hadden ze dat geduld niet. Twee jaar later konden we weer een schitterend team gehad hebben", zegt Vergoossen over die periode.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties