Papin: 'President Sarkozy was geschokt'

Papin: 'President Sarkozy was geschokt'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jean-Pierre Papin is gisteren door de Franse president Nicolas Sarkozy ontvangen. Aanleiding van het bezoek was het kwetsende spandoek dat fans van Paris Saint-Germain afgelopen weekend ontvouwden tijdens de finale van de Franse Ligabeker.

Racing Lens verloor zaterdag de finale van de Franse Ligabeker met 2-1 van Paris Saint-Germain. De wedstrijd werd overschaduwd door een spandoek dat enkele PSG-fans bij het begin van de tweede helft ontvouwden. Daarop stond in niet mis te verstane bewoordingen: “Pedofielen, werklozen en inteelt: welkom bij de Ch’tis (misprijzend koosnaampje voor de Noord-Fransen, nvdr.).” De PSG-aanhang viseerde daarmee uitdrukkelijk de rivalen uit Lens.
 
Lenstrainer Jean-Pierre Papin ging gisteren samen met een delegatie van de Noord-Franse club en de burgemeester van Lens aankloppen bij president Nicolas Sarkozy. “President Sarkozy heeft het spandoek niet alleen opgemerkt, hij heeft het ook laten verwijderen”, aldus Papin. “Ik denk dat ook hij geschokt was. De bal ligt nu in het kamp van de overheid, die moet ingrijpen zodat de mensen opnieuw in familieverband naar het voetbal kunnen gaan.”
 
Bernard Laporte, Frans staatssecretaris voor Sport, maakte na het onderhoud duidelijk dat de daders sportief en financieel moeten gestraft worden. “Alle betrokkenen waren het erover eens dat we sancties moeten treffen”, aldus Laporte. “Tegenwoordig riskeren relschoppers drie maanden stadionverbod, maar dat is een belachelijke maatregel. In Engeland is men veel strenger en kan een stadionverbod veel langer duren.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties