Van Hanegem: 'Ze denken dat ze Robbie Williams zijn'

Nico Wieme
| 0 reacties
Van Hanegem: 'Ze denken dat ze Robbie Williams zijn'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Willem van Hanegem heeft in zijn column in het Algemeen Dagblad ongemeen hard uitgehaald naar de Nederlandse scheidsrechters.

Willem van Hanegem heeft het duidelijk niet begrepen op de Nederlandse arbitrage. In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad wikt en weegt de ‘Kromme’ zijn woorden niet. De FC Utrechtcoach vindt dat “die mannetjes” te veel met zichzelf bezig zijn. Enkel Eric Braamhaar kan op enig begrip rekenen.
 
“Ze mogen niet meer op gevoel fluiten, maar zijn volgepropt met instructies die ze móeten naleven, anders zakken ze op hun lijst. Dan maak je eenheidsworsten”, foetert hij. “Omdat ze dat zelf ook wel inzien, proberen ze zich met hun maniertjes te onderscheiden.”
 
De ex-international stoort zich vooral aan de microfoontjes die de arbiters dragen. “Ze denken allemaal dat ze Robbie Williams zijn. Popie Jopiegedrag van een heel vervelende soort. Hoor ik Pieter Vink ineens ‘Johnnie, Johnnie’ roepen tegen Heitinga. Houd toch op, zeg. Moet ik nu onder de indruk zijn omdat hij een international bij de voornaam kent? Doe even normaal, houd afstand en neem goede besluiten.”
 
Verder noemt Van Hanegem de scheidsrechters eigenwijs en irriteert hij zich aan het feit dat ze hun fouten niet toegeven. “Een echte sportman geeft zijn fouten toe en werkt aan verbetering.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties