Anderlecht wil Jacobs-Hasi aan het roer

Nico Wieme
| 7 reacties
Anderlecht wil Jacobs-Hasi aan het roer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is Anderlecht menens om volgend jaar met het duo Ariël Jacobs – Besnik Hasi aan het roer te starten. De landskampioen maakt werk van de contractbesprekingen met beide heren.

Bij Anderlecht zijn ze nog maar eens van mening veranderd. Toen Glen De Boeck vorig jaar plaats moest ruimen voor Ariël Jacobs als assistent-trainer, heette het dat de Diegemnaar een soort nieuwe Jean Dockx moest worden, de man die langdurig aan de club verbonden was en er moest op toezien dat de huisstijl bewaard bleef. Na het ontslag van Frank Vercauteren nam Jacobs over als T1 en vooral de laatste weken is zijn ploeg op dreef. Het bestuur wil dan ook doorgaan met hem als hoofdcoach. Aan zijn zijde zou hij Besnik Hasi krijgen.
 
Manager Herman Van Holsbeeck is gesprekken gestart met Jacobs. De bedoeling is om hem een contract van twee jaar als hoofdtrainer aan te bieden. Bij paars-wit willen ze in het contract wel een clausule opnemen die stipuleert dat beide partijen gemakkelijk van elkaar kunnen scheiden. Er wordt niets voorzien over een mogelijk andere functie binnen de club. Voorzitter Roger Vanden Stock en zijn neefje Philippe Collin willen voorlopig niets horen over een technisch directeur.
 
Jacobs’ assistent wordt bijna zeker Besnik Hasi. De Albanese Kosovaar liet zondag in Studio 1 al horen dat hij niet weigerachtig zou staan tegen een aanbieding van Anderlecht. De landskampioen wachtte met opzet tot na de wedstrijd tegen Cercle Brugge om de gesprekken aan te knopen. Eerstdaags zal Van Holsbeeck contact opnemen met Hasi. Huidig assistent Daniël Renders zou vooral de doorstroming van de jeugd naar de eerste ploeg in de gaten moeten houden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties