De Witte: 'Competitiehervorming niet teruggedraaid'

Nico Wieme
| 0 reacties
De Witte: 'Competitiehervorming niet teruggedraaid'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ivan De Witte benadrukt dat de hervorming van Jupiler League niet teruggedraaid is na het njet van de tweedeklassers. De Profliga zal het spel desnoods keihard spelen om haar wil door te drukken.

Enkele weken geleden verwierp de Nationale Liga (verbond van tweedeklassers) de voorstellen tot competitiehervorming van de Jupiler League. Profligavoorzitter Ivan De Witte had daarover dinsdag een onderhoud met zijn collega van de Nationale Liga, Guido De Croock. “Ik hoop dat we dichter bij een akkoord met de tweedeklassers gekomen zijn”, aldus De Witte in Het Laatste Nieuws.
 
Waar de tweedeklassers over struikelen, is de volgens hen te magere financiële compensatie voor de inkrimping van de Jupiler League. De Witte countert. “Het moet voor iedereen nu maar eens duidelijk zijn dat de Profliga voor 45 procent van de inkomsten van de bond zorgt.”
 
De Profligavoorzitter steekt een waarschuwende vinger op naar iedereen die de plannen wil dwarsbomen. “Wat solidariteit zou welkom zijn, om een beslissing te ondersteunen, die unaniem aanvaard is door alle eersteklassers. Zo niet wordt er heel veel op het spel gezet. De bond begrijpt dat alvast.”
 
Indien de tweedeklassers bij hun standpunt blijven, dreigt een regelrechte oorlog. “De beslissing over de competitiehervorming wordt zeker niet teruggedraaid”, spreekt De Witte klare taal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties