Deschacht bevestigt principeakkoord met Espanyol

Nico Wieme
| 31 reacties
Deschacht bevestigt principeakkoord met Espanyol
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olivier Deschacht zou nu toch een principeakkoord hebben met Espanyol Barcelona. Dat meldde de Anderlechtverdediger aan de redactie van De Standaard.

Gisteren verspreidde zich het nieuws over de overgang van Olivier Deschacht naar Espanyol Barcelona als een lopend vuurtje door het Astridpark. Om de onderhandelingen niet nodeloos onder druk te zetten, nam de 27-jarige speler gas terug in zijn verklaringen. Hij zei dat hij zinnens was zijn tot 2011 lopende contract bij de Brusselaars uit te dienen.
 
In een telefonisch gesprek met de redactie van De Standaard bevestigde de Oost-Vlaming woensdag dat hij wel degelijk in vergevorderde onderhandelingen is met de huidige nummer zeven uit de Primera Division. Ook de Catalaanse sportpers maakte gisteren melding van de komst van Deschacht.
 
Via een Belgische tussenpersoon zou de Spaanse club al een principeakkoord met de verdediger bereikt hebben. Deschacht ziet in dat dit hét moment is om na zeven jaar Anderlecht een stap hogerop te zetten. Het lijkt een nu-of-nooitkans in zijn carrière. Allicht is dat de reden waarom hij geen commentaar wil geven. Espanyol moet immers ook nog een akkoord bereiken met Anderlecht dat voorlopig buiten de besprekingen werd gelaten. Dat zou naar alle waarschijnlijkheid zondag gebeuren, als een vertegenwoordiger van de club Westerlo-Anderlecht komt bekijken.
 
Espanyol volgde Deschacht ook al tegen Gent en volgt dit weekend ook Zulte Waregem-Club en Standard-Moeskroen. Het grootste punt van discussie op clubniveau wordt de transfersom voor Deschacht. Espanyol rekent op een prijs van 1 tot 1,5 miljoen euro en hoopt nog wat van dat bedrag af te pingelen. Aanvankelijk dacht de tweede club uit Barcelona Deschacht voor een half miljoen te kunnen halen, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat Anderlecht zijn sterkhouder voor dat bedrag laat gaan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties