Grafite blijft vijf speeldagen geschorst

Grafite blijft vijf speeldagen geschorst
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Grafite krijgt geen gratie van de Duitse voetbalbond. De Wolfsburgspeler ziet zijn schorsing van vijf speeldagen bevestigd nadat hij daartegen beroep had aangetekend.

Wolfsburgtrainer Felix Magath hoopte tevergeefs op strafvermindering voor Grafite, maar het Sportgerecht van de Duitse voetbalbond bevestigde ook in beroep het oordeel. De aanvaller kreeg de kans om zich te verdedigen, maar de schorsing van vijf speeldagen blijft gehandhaafd.
 
Magath toonde zich achteraf scherp voor de bond. “Verrast kan ik niet zijn. Het gaat nog maar eens om een benadeling van VfL Wolfsburg”, aldus de coach. “Daarmee zullen we moeten leven. Zulke beslissingen maken een karikatuur van de Bundesliga.”
 
Hans Lorenz, voorzitter van het Sportgerecht, bleef achter de beslissing staan. Hij bestempelde de onsportiviteit van Grafite als “een van de ergste schoppen dit seizoen, die een enorme en vandaag nog zichtbare handblessure van Joris Mathijsen tot gevolg had”. Lorenz zag daarom geen enkele reden om de straf te milderen. “Zijn schop had voor hetzelfde geld de hand van de HSV-verdediger kunnen breken.”
 
De feiten deden zich voor op 22 maart. De Braziliaanse spits had het in de laatste minuut van de partij tussen Wolfsburg en Hamburg SV (1-1) aan de stok gekregen met Mathijsen. Beide spelers werden door scheidsrechter Thorsten Kinhöfer met rood van het veld gestuurd. Door de schorsing zal Grafite de wedstrijden tegen Hannover 96, FC Nürnberg, VfL Bochum en Bayer Leverkusen missen. Vorige week tegen Hansa Rostock was hij al voorwaardelijk geschorst. Een streep door de rekening van de Wolven, die nog volop meedoen voor Europees voetbal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties