Ajax moet PSV alsnog laten voorgaan

Jimmy Wouters

Ajax is er niet in geslaagd om PSV alsnog de landstitel af te snoepen. De Amsterdammers deden wat ze moesten doen, maar omdat ook PSV won, gaat de kampioenschapsschaal naar Eindhoven.

Ajax kende al bij al geen moeite met Heracles Almelo en won verdiend met 5-1. Al na een half uur was de thuisploeg zeker van de overwinning. Al na vier minuten zorgde Luis Suarez voor de eerste treffer.

Heracles had eigenlijk niets in de pap te brokken. De ploeg had wel nog een uitstekende mogelijkheid, maar Jan Wuytens trof Stekelenburg op zijn weg. Op het kwartier lagen Suarez en Perez weer aan de basis van de treffer. Nu scoorde de Deen op aangeven van de Uruguyaan. Nadat Klaas-Jan Huntelaar met zijn 33ste van het seizoen de stand op 3-0 had gebracht, was de wedstrijd definitief gespeeld.

Ajax nam wat gas terug, hetgeen Heracles in staat stelde om via Ragnar Klaven tegen te scoren. Meer dan deze eerredder zat er voor de bezoekers niet meer in. In de 70ste minuut vergrootte Perez de score en met een fraaie kopbal (5-1) nam John Heitinga afscheid van Ajax.