Del Piero en Kakà goed bij schot

Maarten Vandenabeele
| 1 reacties

Juventus en AC Milan wonnen ruim op de vierendertigste speeldag van de Serie A. Sampdoria blijft meespelen voor de vierde plaats, na een ruime overwinning tegen rechtstreekse concurrent Udinese.

Juventus startte als een wervelwind in Bergamo: al na 50 seconden lag het eerste doelpunt in het mandje. Een vrije trap van Del Piero (foto) werd door Legrottaglie hard in de hoek gekopt: 0-1. Vijf minuten later stond het al 0-2: Trezeguet kopte in de rechthoek tot bij Del Piero, die hoog in doel besloot. Daarop nam Juve wat gas terug, maar thuisploeg Atalanta kon niet echt gevaarlijk worden, op twee pogingen van Floccari na. Net voorbij het halfuur stuurde Zanetti op een tegenaanval Del Piero weg en Juventus' kapitein bleef kalm voor Coppola: 0-3.
Na de pauze deed 'Alex' er nog een doelpuntje bij: op aangeven van Trezeguet legde hij de eindstand vast in de 65e minuut: 0-4.

AC Milan beleefde dankzij Kakà (foto) nog eens een leuke namiddag in San Siro. Via twee strafschoppen van de Braziliaan liepen de Rossoneri 2-0 uit tegen Reggina, maar kort voor het rustsignaal bracht Barreto de spanning terug met een knap afstandsschot: 2-1.
Kakà bracht halfweg de tweede helft de kloof terug op twee doelpunten met een diagonaal schot, waarna Inzaghi en de ingevallen Pato nog voor een klinkende 5-1 zorgden.

Sampdoria was duidelijk te sterk voor Udinese. Na 24 minuten kopte Cassano de Blucerchiati op 1-0. Kort voor de rust scoorde ook zijn spitsbroeder Bellucci, met een grondscherend schot. Bellucci zette in de 55e minuut een strafschop om (3-0) en onmiddellijk daarna kreeg bezoeker Zapotocny zijn tweede gele kaart, waardoor al het verzet van Udinese gebroken was.

Cagliari pakte een belangrijke overwinning tegen Empoli. Acquafresca opende de score na 10 minuten en Fini zorgde in de 64e minuut voor 2-0, maar pakte wel zijn tweede gele kaart door zijn truitje uit te trekken bij het vieren van zijn doelpunt. Ondanks de uitsluiting van Pisano, zoadat Cagliari met 9 kwam te staan, kwamen de bezoekers niet meer terug.

Catania won met het kleinste verschil van Lazio. De wedstrijd brak open in de 34e minuut, toen Zauri bij Lazio zijn tweede gele kaart pakte na een overtreding in de zestien. Spinesi zette de elfmeter om: 1-0. Lazio beëindigde de wedstrijd met zijn negenen, want in de tweede helft moest ook Dabo met tweemaal geel naar de kant. Mudingayi bleef op de bank bij Lazio.

Ook heel wat rode kaarten in Parma - Napoli. De thuisploeg, in puntennood, kwam via een omgezette strafschop van Budan 1-0 voor in de 23e minuut. Kort voor de pauze kreeg ook Napoli een strafschop, waarbij Mariga direct rood kreeg voor een overtreding als 'laatste man'. Domizzi miste niet: 1-1 (foto). Met een man minder hield Parma stand tot in de 72e minuut, toen Bogliacino voor 1-2 zorgde. Daarop kregen Gargano en Falcone na een schermutseling beiden rood en enkele minuten later mocht ook Gasbarroni gaan douchen: de derde uitsluiting voor Parma.

Siena verloor in eigen huis van Genoa. Konko scoorde in de 25e minuut en, ondanks een rode kaart voor De Rosa 10 minuten later, hielden de Rossoblu stand. Vanden Borre mocht het laatste halfuur opdraven.