Excelsior zakt naar de Jupiler League

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Excelsior zakt naar de Jupiler League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Excelsior Rotterdam moet na twee seizoenen de Eredivisie weer verlaten. De Rotterdammers verloren zondagmiddag kansloos met 5-0 bij Heerenveen. Daarnaast won VVV-Venlo van De Graafschap, waardoor de rechtstreekse degradatie een feit is.

Excelsior moest bij Heerenveen winnen om kans te houden op lijfsbehoud. Dit was echter een aardsmoeilijke opdracht vermits de Friezen nog moesten spelen voor ticketje voor de play-offs. Door die zege is Heerenveen namelijk zeker van de deelname aan de eindronde met als inzet een toegangsbewijs voor de Champions League.

Heerenveen was duidelijk een maat te groot voor Excelsior. Na zeven minuten kopte Sibon al een voorzet van Zuiverloon raak. De thuisploeg bleef het spelbeeld domineren en deelde vlak voor rust het genadeschot toe aan Excelsior. Uit een prachtige pass van Pranjic schoot Sulejmani raak.

Vlak na rust was alle Rotterdamse hoop gaan vliegen door een treffer van Bandjar. De verdediger kopte een voorzet van Pranjic mooi in eigen doel.

In de slotfase besloot Heerenveen zijn fans nog te verwennen en dikte het de score via Sibon en Roorda aan tot 5-0. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties