NAC mag strijden voor Champions League

Jimmy Wouters

NAC Breda sluit het seizoen, ondanks een 1-3 nederlaag tegen NEC, af als derde. Dit is meteen het beste seizoen ooit voor de ploeg uit Breda. NEC klimt dankzij die overwinning op naar de 8e plaats en mag alsnog strijden om een plekje in de UEFA-beker.

Beide ploegen namen lange tijd een erg afwachtende houding aan. Hoewel ze beiden geen aanvallende intenties hadden, vielen er toch een aantal kansen te noteren.

De wedstrijd brak echter pas open toen Matthew Amoah in de 27e minuut raak kopte op een hoekschop van Kolkka. NAC kon nauwelijks vieren, want amper vier minuten strafte Lens geklungel van doelman Janssen en verdediger Fischer af.

In de tweede helft trok NEC het laken volledig naar zich toe. De Nijmegenaren domineerden de partij en kwamen dan ook na 64 minuten verdiend op voorsprong dankzij een doelpunt van Jhonny Van Beukering. Vlak voor affluiten stelde Lens dan de overwinning veilig. (AN)