PSV is weer landskampioen

Jimmy Wouters
| 1 reacties

PSV is voor de 21ste keer landskampioen van Nederland geworden. De ploeg uit Eindhoven won met 0-1 bij Vitesse waardoor het na 34 wedstrijden drie punten meer telt dan Ajax.

PSV had in de laatste zeven wedstrijden elf punten laten liggen waardoor de titel alsnog in gevaar begon te komen. De ploeg moest dan ook minstens een punt halen bij Vitesse.

De Eindhovenaren waren duidelijk door de schrik bezeten. In de Gelredome speelden de mannen van Sef Vergoossen erg nerveus. Vitesse nam het initiatief, maar dwong eigenlijk nooit grote kansen af. De betere mogelijkheden waren voor de bezoekers. Vooral Marcellis en Afellay waren voor rust dicht bij de openingstreffer.

Na de pauze kwam Danko Lazovic ten koste van Danny Koevermans in het veld. De Servische spits bedankte onmiddellijk voor het vertrouwen door een voorzet van Jefferson Farfan binnen te trappen.

PSV haalde vervolgens opgelucht adem. Vitesse kwam wel opzitten en kreeg nog kansen via Swerts en Van der Schaaf, maar doelman Gomes reageerde telkens attent. Twaalf minuten voor tijd kreeg Sansoni na een fout op Lazovic nog rood, waardoor PSV simpel naar de 21ste landstitel voetbalde. (AN)