Standard kampioen!

Arno Reynders
| 44 reacties

Standard heeft vanavond tegen Anderlecht zijn negende landstitel veroverd. Het won met 2-0 van Anderlecht.

lees het uitgebreider verslag hier =>
Anderlecht startte het sterkst aan de partij. De grootste kans was voor Frutos. De Argentijn kopte net naast. Standard bracht de wedstrijd in evenwicht. Het drukte Anderlecht terug op de eigen helft en kreeg enkele goeie kansen via Jovanovic en Mbokani. Wasilewski kreeg ook al geel.

Beide ploegen gingen dan wat behoudender spelen. Het tempo zakte naarmate het einde van de eerste helft naderde. Grote kansen kwamen er niet meer. Gillet schoot op Espinoza, Fellaini kopte een bal net naast.
De tweede helft was helemaal voor Standard. Nog geen tien minuten waren ze bezig, toen Mbokani de bal naast Schollen in doel schoot.

Twintig minuten later maakte diezelfde Mbokani er 2-0 van. Anderlecht was niet bij monde om nog iets terug te doen. Het laatste kwartier was dan ook zeer overbodig. De supporters konden nog tot het einde van de wedstrijd genieten.

Na het affluiten van scheidsrechter De Bleeckere was het stadion veel te klein voor de massa supporters. De vreugde was enorm. Standard mag zijn negende (oververdiende) landstitel vieren. [AN]