Twente en Willem II vieren samen feest

Jimmy Wouters

Na afloop van het duel FC Twente - Willem II vielen er alleen maar blije gezichten te noteren. Hoewel de Tukkers met 2-0 wonnen, kon de pret bij de Tilburgers niet op, want zij stelden het behoud veilig.

FC Twente moest winnen wilde het aanspraak maken op deelname aan de play-offs om een Champions League - ticket. De Tukkers moesten namelijk Heerenveen en Feyenoord achter zich laten.

De ploeg uit Enschede had het duidelijk moeilijk met de spanning en de belangen van de wedstrijd. Het altijd fraai spelende middenveld slaagde er in de eerste periode op geen enkel moment in de spitsen in stelling te brengen. Hierdoor viel er in het Arke-Stadion nauwelijks iets te beleven.

In de 50e minuut nam Youssouf Hersi de spanning weg. Hij maakte er op aangeven van Blaise N'Kufo de 1-0 van. De treffer werkte bevrijdend en Twente kon de wedstrijd simpel uitspelen. Elf minuten voor tijd kon Hersi op aangeven van Elia de overwinning nog wat glans geven door de 2-0 op de bordjes te zetten.

Willem II is dankzij de nederlaag van De Graafschap zeker van een verlengd verblijf in de Eredivisie. (AN)