Wedstrijdverslagen 3 prov B.O-Vl van de 30ste speeldag.

Hendrik De Vriesere

Voor Beervelde is het al de tweede titel op rij. Ze blikte T.Melle de hekkensluiter in met ruime cijfers. De tweede in de klassering St.Denijs won ook hun partij maar de titel zat er niet meer in.

T.Melle - Beervelde 0-6

Het waren de bezoekers die nog voor de rust de zege en de titel veilig stelden. Met doelpunten van Raman, Neyt en De Blieck 0-3 na de eerste vijfenveertig minuten.

De thuisploeg kwam niet in het stuk voor want na de pauze kwam een halfdozijn doelpunten op de teller 0-6. Het was een zege om van te dromen om twee jaar na elkaar kampioen te worden.

Ieder zijn doelpuntje maken ook de eer kwam toe aan doelman De Wilde die vanop de stip de 0-6 eindstand kon vastleggen. De andere twee werden op naam geschreven van Van Poucke.

Oordegem - St.Denijs 1-3

In een gelijkopgaande eerste helft kwam St.Denijs op voorsprong via Taveirne vijfde minuut 0-1. Oordegem bood veel weerwerk om de gelijkmaker het was Vagenende die dit voor zijn rekening nam 1-1.

De bezoekers wilde in schoonheid de tweede plaats verzilveren, net voor rust kon Verscheuren er 1-2 van maken. Het werd dan een bitsige tweede helft waar een deel gele kaarten vielen. In de laatste vijf minuten kon deze zelfde Verschueren de zege veilig stellen 1-3 de eindstand.

Windeke - Heusden 0-1

Het waren de bezoekers die de beste kansen konden afdwingen in het eerste kwart was het al raak via Grobet 0-1.

Maar in de slot miste Seeuws nog een strafschop zoudat Heusden met een gevleide zege huiswaarts kon keren 0-1 de eindstand.

Zaffelare - Moortsele 2-1

Door het betere spel een verdiende zege voor de thuisploeg het was De Smet die in de 7' de score opende 1-0. Moortsele vocht gretig terug en kon in de 34' de gelijkmaker verzilveren via Van Den Berghe 1-1.

De bezoekers vielen in de tweede periode even terug maar daar kon Zaffelare geen vuist maken om verder afstand te nemen. Het was wachten tot in de 80' dan kon T.Thomas het verschil maken en de zege in eigenhuis houden 2-1 was tevens ook de eindstand.

Azalea - Overmere 3-0

Bij de thuisploeg hebben ze up en down nu konden ze voor eigen publiek het seizoen afsluiten met winst. Overmere ging voor de bijl met twee doelpunten van Verstraete in de eerste periode 2-0 bij de rust.

In de tweede helft ving Azalea de bezoekers op en konden op de counter in de 63' via Bundervoet de thuiszege veilig stellen 3-0 was dus de eindstand.

Serskamp - Heikant 1-1

Het was een terecht gelijkspel met langs beide kanten kansen die niet afgewerkt konden worden. Want een tweede helft was tevens overbodig.

Het was Heikant die op het halfuur de score kon bewerkstellingen 0-1 via Gansbeke. Maar net voor de rust kon Verhelst vanop de stip de 1-1 eindstand vastleggen.

Zwijnaarde - C.Melle 1-3

Met de eerste zonnestralen zagen we een zwakke thuisploeg op het veld. Een gemoteveerde C.Melle kon via Raymond een veilige basis kiezen voor winst. Tweemaal raak in de eerste helft 0-2 (1' en 18').

In deze lusteloze tweede helft kon Boone in de 79' een tegendoelpunt scoren maar net voor het eindsignaal maakte Raymond zijn derde doelpunt van de middag 1-3 de eindstand.

Laarne Kalken - VSV.Gent 2-3

Het was Laarne Kalken de in 13' een doelpunt konden aantekenen 1-0 door Dhont. Pech volgde daarna de thuisploeg op cruciale momenten ze troffen tweemaal het doelhout.

In de 33' kon VSV.Gent langzij komen met een goal van Banovic 1-1. Laarne Kalken kon net voor rust terug de macht overnemen als De Winne er 2-1 kon van maken.

Daarna nog een zee van kansen voor beide ploegen maar het was VSV.Gent dat beter uit de verf kwam en kansen niet liet liggen. Von Trier kon de gelijkmaker maken in de 63' en toen in de 75' Banovic zich als machtwinnaar mocht bekronen met zijn tweede van de middag 2-3 de eindstand.