Wilrijk en Zwarte Leeuw in evenwicht

Philippe Crols

Zowel Zwarte Leeuw als KFCO Wilrijk maken nog kans op promotie naar vierde klasse. De heenwedstrijd in Rijkevorsel eindigde op een 1-1-gelijkspel. De bezoekers wisten vijf minuten voor tijd de gelijkmaker te scoren.

De vice-kampioen begon het best aan de wedstrijd en voetbalde in die eerste helft heel wat kansen bij elkaar. De bezoekers waren vooral op de counter heel gevaarlijk en Zwarte Leeuw mocht blij zijn dat doelman van Besauw in grootse vorm verkeerde. Hij haalde er zeker twee gemaakte doelpunten uit. Aan de overkant kwam de ploeg uit Rijkevorsel niet verder dan wat geharrewar voor het doel van Gys.

Net na rust kwam de thuisploeg dan op voorsprong. Clijmans kreeg de bal toegespeeld in de rug van de bezoekende defensie en rondde af: 1-0. Enkele minuten na die opengingsgoal was Wilrijk dicht bij de gelijkmaker, maar na wat geharrewar werd de bal van de lijn gehaald. Zwarte Leeuw kwam na een goede actie nog wel dicht bij de 2-0, maar daarna eiste Van Besauw weer de hoofdrol op door de gelijkmaker een aantal keer te voorkomen.

Twintig minuten voor tijd werd Zwarte Leeuw tot tien mensen herleid en daar kon Wilrijk nog van profiteren. Het had daar wel een strafschop voor nodig. Deze werd eerst tegen de paal geschoten, maar gelukkig voor de bezoekers kon Thijs in de herneming toch gelijkmaken. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.