De Azzuri zijn altijd favoriet

Luc Goderis
| 0 reacties
De Azzuri zijn altijd favoriet
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het EK nadert zienderogen. In onze reportage waarin we de diverse landenteams aan u voorstellen, zijn we vandaag bij Italië beland.

The road to Euro 2008: Ondanks simpele kwalificatie Tsjechië maatje te groot
 
Italië eindigde wel als eerste in groep B met Frankrijk en Schotland, maar echte simpel was het niet voor de Italianen. Vooral de start was ondermaats te noemen met op de tweede speeldag een nederlaag tegen Frankrijk. Nadien wist de ploeg van trainer Roberto Donadoni zich toch nog te herpakken. Met een 29 op 36 mocht men bij de Italianen meer dan tevreden zijn. Het maakte 22 doelpunten in twaalf wedstrijden en kreeg er maar 9 tegen.
 
De bondscoach: Roberto Donadoni
 
Roberto Donadoni (foto) heeft maar één taak. De Italianen een nieuwe succes te bezorgen. De voormalig Italiaans international volgde na het gewonnen WK 2006 Marcello Lippi op als oefenmeester. Volgens Demetrio Albertini werd het tijd om te gokken op iemand jong die Italië een nieuw succes kan bezorgen. Zelf speelde Donadoni 63 wedstrijden voor de Italiaanse nationale ploeg. De ex-middenvelder kent het klappen van de zweep.  
  
De sterspeler: Luca Toni
 
In een ploeg die net het Wereldkampioenschap 2006 heeft gewonnen is het altijd moeilijk om maar één sterspeler te noemen, maar toch mogen we stellen dat Luca Toni de belangrijkste speler is. Zowel in de Italiaanse Serie A als in de Bundesliga is de aanvaller zeer goed bij schot. In zijn laatste vijf seizoen scoorde hij ongeveer 120 doelpunten. Zo werd hij dit seizoen topschutter bij Bayern Munchen met 24 treffers. Ook in de kwalificatiewedstrijden was Luca Toni goed bij schot.
 
De joker: Antonio Di Natale
 
Iedereen rekent bij Italië op Luca Toni om te schitteren en doelpunten te maken en daar zou Antonio Di Natale wel eens van kunnen profiteren. De veelzijdige aanvaller kan op de flank spelen, maar ook in de rug van een grote spits (Luca Toni). Ondanks zijn leeftijd speelde hij maar 17 interlands, maar kwam hij daarin wel vijf keer te scoren. Pas na het aanstellen van Roberto Donadoni kwam Di Natale opnieuw op de voorgrond. Zo scoorde hij twee belangrijke doelpunten tegen Oekraïne.  
 
Pronostiek
De Azzuri
worden na een spannende strijd groepswinnaar in hun poule.  Een zuiders duel tegen de Spanjaarden en een halve finale tegen tornooirevelatie Zweden vormen het parcours naar de finale.  Portugal, onder leiding van een ontketende Cristiano Ronaldo, dribbelt zich daarin echter naar Europees goud. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties