Tom Nordlie niet langer trainer van Lillestrøm

Tom Nordlie niet langer trainer van Lillestrøm
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanmorgen maakte Tom Nordlie, trainer van Lillestrøm SK, bekend dat hij de club verlaat. Nordlie was sinds vorig seizoen aan de slag bij Lillestrøm.

De club kende een bijzonder slechte seizoensstart in 2008 en staat momenteel voorlaatste met slechts zes punten uit acht wedstrijden.
 
Nordlie verklaarde op de persconferentie dat de belangrijkste reden waarom hij vertrekt, Jan Åge Fjørtoft is, de sportief manager van de club. “Bij de club zijn twee chefs aanwezig, ik en Jan Åge. We verschillen fundamenteel van mening wat betreft de spelers en welke weg gevolgd moet worden. Ik respecteer zijn mening maar het is niet goed voor LSK”, aldus Nordlie.
 
Nordlie zei verder dat hij al 22 jaar in het vak zit en dat hij een bepaalde identiteit heeft als persoon en als trainer en dat hij zijn integriteit wil behouden. “Als ik de ploeg wil trainen moet ik dat kunnen doen op de manier die ik voor ogen heb, de manier die volgens mij het beste is”, aldus Nordlie.
 
Dat de club en de spelers niet tevreden zijn over de povere resultaten, kan Nordlie begrijpen maar hij voelde naar eigen zeggen dat sommige spelers en mensen in het bestuur niet langer meer achter hem stonden en achtte het beter om een stap opzij te zetten.
 
Nordlie kende een bewogen carrière als trainer. Hij trainde voorheen Odd Grenland dat hij in 1998 naar de eerste klasse leidde. In 2000 vertrok hij naar Vålerenga maar de club degradeerde onder zijn leiding naar tweede klasse. Kjetil Rekdal nam het van hem over en leidde Vålerenga terug naar de Tippeligaen. Nordlie ging aan de slag als voetbalcommentator. In 2004 ging hij bij Start aan de slag dat hij naar de Tippeligaen bracht. Die club leidde hij in 2005 naar de tweede plaats in de Noorse hoogste klasse.
 
Wie Tom Nordlie zal opvolgen is nog niet bekend.
 
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties