Zweden: Het toverstokje van Ibrahimovic

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Zweden: Het toverstokje van Ibrahimovic
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog twee nachtjes slapen en het Europese voetbalfeest wordt op gang geschoten met de openingswedstrijd tussen gastland Zwitserland en Tsjechië. De Zweden moeten nog enkele dagen afwachten, maar staan te popelen om titelverdediger Griekenland te nekken.

The road to Euro 2008: Twee torens boven de rest
 
Zweden kende, net als Spanje, weinig problemen om zich voor Euro 2008 te kwalificeren. In een groep met Noord-Ierland, Denemarken, Letland, IJsland en Liechtenstein legden de Scandinaviërs met een 18 op 21 al snel de basis voor de kwalificatie. De stoere Vikings konden zich zelf een 1 op 6 tegen Noord-Ierland permitteren. In Oostenrijk kijken de jongens van Lars Lagerbäck opnieuw in de ogen van de Spanjaarden. In de voorrondes werd de buit eerlijk verdeeld. Wat wordt het in Innsbruck?
 
De coach: Lars Lagerbäck
 
Lars Lagerbäck staat al sinds 1997 mee aan het roer van de Zweedse nationale ploeg. Eerst als rechterhand van Tommy Söderberg en daarna als gelijke hoofdcoach. En Lagerbäck kan terugblikken op een succesvole periode. Sinds Euro 2000 is Zweden op ieder groot tornooi vertegenwoordigd, maar in Zwitserland en Oostenrijk moet Lagerbäck het zonder Söderberg doen. De 60-jarige bondscoach gaat uit van een goede organisatie en rekent op Zlatan Ibrahimovic om de ploeg naar een hoger niveau te tillen.
 
De sterspeler: Zlatan Ibrahimovic
 
Onvoorspelbaar en onvoorstelbaar. Zlatan Ibrahimovic is een genie op de grasmat. Hij goochelt met een bal als een illusionist met zijn toverstokje. De 26-jarige spits van Inter Milaan weegt als een klomp goud op de rug van zijn tegenstanders. Met zijn sterkte, snelheid, spelinzicht, balvaardigheid en neus voor doelpunten is Ibra één van de meest veelzijdige spitsen ter wereld. Hij is klaar om op Euro 2008 te schitteren.
 
De joker: Henrik Larsson
 
Lars Lagerbäck beschikt met Henrik ‘Henke’ Larsson over een joker met een enorme staat van dienst. De 36-jarige ex-spits van Feyenoord, Celtic, Barcelona en Manchester United heeft zijn beste jaren achter de rug, maar een oude vos verleert zijn streken niet. Zo vindt Larsson bij Helsingborgs nog vlot de weg naar de netten. Zijn ervaring maakt hem super de luxe joker in Oostenrijk en Zwitserland.
 
Pronostiek
 
Zweden wordt straks dé revelatie van het tornooi.  Tot verbazing van zichzelf en de rest van Europa worden ze groepswinnaar.  In de kwartfinales smeren ze de Nederlanders een zoveelste strafschoppentrauma aan, maar worden in de halve finale koel afgemaakt door Italië.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties