Moutinho: 'Geen druk meer'

Nico Wieme
| 0 reacties
Moutinho: 'Geen druk meer'

Na de 2-0-zege van Portugal tegen Turkije beweerde João Moutinho dat de successen uit het verleden geen grote belasting meer zijn voor de nieuwe Portugese voetbalgeneratie.

João Moutinho (foto) speelde bij de overwinning van Portugal tegen Turkije een grote rol. De Sportingspeler bereidde in de blessuretijd het beslissende tweede doelpunt van Raul Meireles voor. Volgens de middenvelder is Portugal op de goede weg om de opvolging van de ‘Gouden Generatie’ van Luis Figo en Rui Costa te verzekeren. “Die ploeg was natuurlijk ongelofelijk goed”, sprak Moutinho op de persconferentie na de wedstrijd. “Nu is er een nieuwe groep, die ook over goede spelers beschikt. We tonen allemaal een grote zegedrang.”
 
Verantwoordelijkheid
Ondanks alle lofbetuigingen die de internationale pers Portugal toedicht, is de 21-jarige speler ervan overtuigd dat zijn ploeggenoten niet gaan zweven. “We hebben allemaal dezelfde verantwoordelijkheid: ons land vertegenwoordigen. Dat zien we ook omdat er altijd zóveel mensen naar onze training komen. We zullen daarom precies zoals vroeger voortdoen.”
 
Onbaatzuchtig
Evenmin grootspraak bij Meireles, die ondanks zijn doelpunt zaterdag tegen Tsjechië vermoedelijk weer op de bank zal moeten plaatsnemen. “Alle 23 spelers hebben de kwaliteiten om te spelen”, zei hij. “We werken allemaal hard met één doel voor ogen: winnen. Het is mij om het even of ik of iemand anders mag starten.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties