Australische doelman mag niet naar de Spelen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Australische doelman mag niet naar de Spelen
Foto: © SC

Danny Vukovic mag van de wereldvoetbalbond FIFA niet meedoen aan het Olympisch voetbaltoernooi straks in China. De doelman zit een lange schorsing uit nadat bij hem de stopppen doorsloegen in een Australische competitiewedstrijd.

In de competitiewedstrijd tussen de Central Coast Mariners en Newcastle Jets sloegen de stoppen door bij Danny Vukovic. De goalie sloeg tegen de arm van de Australische topscheidsrechter Mark Shield toen die een hoekschop toekende in het voordeel van Newcastle. Volgens Vukovic had de scheidsrechter een voorafgaande handsbal van een speler van Newcastle niet gezien. Vukovic is doelman van de Central Coast Mariners.

Vukovic kreeg een schorsing van vijftien maanden aan zijn been, waarvan er zes maanden voorwaardelijk waren. Daardoor zou hij pas in november weer aan voetballen kunnen denken. De Australische voetbalbond vatte vervolgens het plan op om de schorsing van Vukovic te spreiden zodat hij zou kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen, maar dat ziet de FIFA absoluut niet zitten. Australië is in Beijiing ingedeeld in een groep met verder nog Argentinië, Ivoorkust en Servië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties