Oranje-legioen gelooft terug in EK winst

Oranje-legioen gelooft terug in EK winst
Foto: © SC

De stemming in het kamp van de Nederlandse fans is na de overwinning tegen Italië volledig omgeslagen. EK-winst is geen verre droom meer.

Vanuit Lausanne

Voor de confrontatie met de squadra azzuri waren de Nederlandse fans nog opvallend bescheiden. Een plaatsje in de kwartfinale zou voor vele Oranjefans al een onverhoopt succes zijn. Over een finaleplaats in Wenen werd nog niet gesproken, laat staan over een herhaling van de Europese droom van twinitg jaar geleden.

 
Oppassen voor de Duitsers
 
De schitterende prestatie tegen Italië heeft echter het tij doen keren. ‘Oranje Bellisimo’ titelde de Telegraaf. De fans gaan alvast gretig mee in de goed-nieuws-show. Dinsdag verzamelden ruim 2.000 fans in en rond het Stade Olympique de Lausanne om de spelers te bedanken voor de eerste zege in dertig jaar tegen de Italianen.
 
“Als we zo blijven verder spelen, halen we zeker de finale”, is de teneur bij het Oranje-legioen. “Als je de groepsfase overleeft, heb je de beste ploegen al naar huis gespeeld. Al blijft het oppassen voor de Duitsers. Zij staan er altijd en hebben een goede match gespeeld tegen Polen.”

 
Oranje wint EK
 
Twee noorderburen, Mark en Peter, winden er geen doekjes meer om. “De beker gaat mee naar Nederland”, zingen ze terwijl ze met een meter hoge replica, of iets wat er op moet lijken, staan te zwaaien. De Nederlandse arrogantie is terug van (eventjes) weggeweest.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties