Recordboete voor Japanse topclub

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Recordboete voor Japanse topclub
Foto: © SC

Urawa Red Diamonds, de lijstaanvoerder in de Japanse competitie, heeft een recordboete gekregen van 110.000 euro naar aanleiding van de ongeregeldheden die plaatsvonden bij de wedstrijd tegen Gamba Osaka.

De wedstrijd tussen Urawa Red Diamonds en Gamba Osaka in het Saitama Stadion ontlokte de hevigste rellen in Japan sinds de oprichting van de J-League in 1993. Gamba Osaka ging winnen met 2-3. Ook die club kreeg overigens een boete van 55.000 euro voor het aandeel van zijn supporters in de rellen.

De Japanse supporters sloopten veiligheidsrekken en stoeltjes. Pas na drie uur kon de Japanse politie grip krijgen op de situatie. Aanleiding van de rellen was het feit dat de spelers van Gamba Osaka iets te uitbundig hun overwinning aan het vieren waren en dat schoot in het verkeerde keelgat van de Urawa-supporters. De Japanse international Tulio deed ook zijn duit in het zakje door naar de spelers van Osaka te gaan en daar allerhande obscene gebaren te gaan maken. Dat zorgde meteen voor de ongeregeldheden in de tribune.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties