Rel tussen Kortrijk en Zulte Waregem

Nico Wieme
| 19 reacties
Rel tussen Kortrijk en Zulte Waregem
Foto: © SC

Het zit er hem bovenarms op tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem. Aanleiding voor de rel is het vertrek van KVK-hoofdscout Eddy Mestdagh naar de fusieploeg.

Eddy Mestdagh maakte onlangs de overstap als hoofdscout van KV Kortrijk naar Zulte Waregem. Niet alleen de manier waarop zijn vertrek tot stand kwam, maar ook het feit dat Mestdagh met Franck Berrier een speler naar de Gaverbeek loodste, die eigenlijk voor KVK bedoeld was, zorgt voor zure oprispingen bij Hein Vanhaezebrouck en de hele Kortrijkentourage.
 
Vanhaezebrouck verbolgen
“Als je scouts wil strikken, doe dat in augustus of september, dan is er nog niets gebeurd in het kader van het volgende seizoen”, aldus de KVK-trainer in Sport/Voetbalmagazine. “Mestdagh en Zulte Waregem praatten als sinds januari of februari. Wij wisten het pas in april. Toen kregen we geen kans meer om een tegenvoorstel te doen.”
 
Vanhaezebrouck is er evenmin over te spreken dat Mestdagh Berrier bij Zulte Waregem aanbood, terwijl hij die speler al een tijdje voor Kortrijk aan het volgen was. “Onze hoofdscout werkte eigenlijk maanden voor Zulte Waregem op onze kosten. We vroegen hem met Berrier finale gesprekken aan te vatten. Dat lukte nooit. Nu stel je je daar vragen bij. Vermoedens die je niet kunt staven.”
 
Volgens de coach van rood-wit had Mestdagh zijn woord gegeven. “Hij zou niet aan spelers komen, die wij volgden. In het voetbal gaat men uit van deontologie. Blijkbaar bestaat die zelfs tussen buren niet meer.”
 
Mestdagh weerlegt kritiek
Mestdagh reageert rustig op de aantijgingen uit het Kortrijkkamp. Volgens de scout heeft Kortrijk nagelaten eerder met hem gesprekken aan te knopen. Hoewel KVK hem, na het vernemen van zijn overstap, beloofd had het seizoen te mogen uitdoen, hebben ze de samenwerking toch vroegtijdig stopgezet.
 
Op de beschuldigingen dat er nooit finale gesprekken zijn gevoerd met Berrier, reageert Mestdagh als volgt: “Ik moest met Berrier geen afspraak maken om over het financiële te onderhandelen.”
 
De nieuwe werknemer van Zulte Waregem ontkent dat hij KVK zijn woord heeft gegeven om geen spelers bij de fusieclub aan te bieden. “De enige afspraak was dat ik werkzaam zou zijn tot het einde van het seizoen. Naar Kortrijk bracht ik allicht ook werk mee van voordien. Dit is zo’n stiel waarin je dat moeilijk kunt scheiden. Als Kortrijk het fatsoen had gehad mij in dienst te houden tot het einde van het seizoen, konden ze nu waarschijnlijk op Berrier rekenen”, besluit Mestdagh.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties