Duitsland doorgelicht: Basti Fantasti en The Bridesmaid

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Duitsland doorgelicht: Basti Fantasti en The Bridesmaid
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Duitsland kan zondagavond zijn vierde Europese titel uit de geschiedenis veroveren. Voetbalkrant.com overloopt voor u de mogelijke opstelling in de finale tegen Spanje

  1. Jens Lehman
Met 38 jaar het ouderdomsdeken van die Mannschaft. Kwam na een mindere prestatie tegen Kroatië onder vuur te liggen, maar reageerde gevat met sterke prestaties tegen Oostenrijk en vooral Portugal. Ging tegen Turkije echter opnieuw in de fout bij de twee tegengoals. Kan hij zondagavond met de druk om?
 
  1. Arne Friedrich
Begon aan het tornooi als stand-in voor Marcell Jansen. Verscheen tegen Oostenrijk aan de aftrap en greep zijn kans met beide handen. Zorgde er in de kwartfinale tegen Portugal voor dat Cristiano Ronaldo weinig in het spel voorkwam. Speelt zondag, net als Lehman zijn 61ste wedstrijd voor de nationale ploeg.
 
  1. Philipp Lahm
Duitse held na zijn late winning goal tegen in de halve finale tegen Turkije. Beseft zelf dat hij geen al te beste wedstrijd speelde en hoopt in de finale zijn niveau te verbeteren. Met zijn 1m70 de kleinste van de ploeg, maar daarom niet minder sterk in de duels. Zeer scherpe tackle als troef.
 
  1. Per Mertesacker
Door zijn ploegmaats omgedoopt tot Der Langer. Steekt bijna twee meter boven de grond uit en wordt geroemd voor zijn dominantie in de luchtduels. Was tegen Turkije niet altijd even secuur.
 
  1. Christoph Metzelder
Vaste partner van Per Mertesacker in het centrum van de defensie. Wordt sterker naarmate het tornooi vordert, maar kende net als Mertesacker geen al te goede avond tegen Turkije. Kent als speler van Real Madrid de tegenstander op zijn duimpje. Kan een extra troef zijn in de finale.
 
  1. Bastian Schweinsteiger
Basti Fantasti presteert na zijn rode kaart tegen Kroatië op een uitzonderlijk niveau. Was de drijvende kracht achter de overwinning tegen Portugal. Geeft nooit op en vecht voor de bal. Zijn gave traptechniek kan de wedstrijd tegen Spanje doen openbreken.
 
  1. Torsten Frings
Liep tijdens het tornooi een ribbreuk op, maar voelt zich volledig fit voor de finale. Verving tegen Turkije Simon Rolfes bij de rust en speelde ondanks zijn blessure een sterke wedstrijd. Speelt met een harnas om zijn gebroken rib te beschermen.
 
  1. Michael Ballack
Geen goede ervaringen met finales van grote tornooien en krijgt het etiket “Always the bridesmaid …” op het hoofd geplakt. Door blessure nu ook onzeker. Ziet het zelf als een motivatie om zondagavond een einde te maken aan zijn waslijst met tweede plaatsen. Sterke wedstrijd tegen Portugal, maar werd in de halve finale door twee Turken uit de wedstrijd gehouden.
 
  1. Thomas Hotzlsperger
Niet zo opvallend als Bastian Schweinsteiger of Michael Ballack, maar bijzonder belangrijk voor het Duiste elftal. Bood Philipp Lahm de winning goal aan tegen Turkije. Bijzonder gevaarlijk op afstandsschoten. Kreeg tijdens zijn periode bij Aston Villa The Hammer als bijnaam.
 
  1. Miroslav Klose
Bleef scoreloos in de drie groepswedstrijden, maar vond zowel tegen Portugal als tegen Turkije terug de weg naar de netten. Wil in de finale absoluut een nieuwe treffer op zijn palmares bijschrijven. Extreem gevaarlijk in de lucht.
 
  1. Lukas Podolski
Wordt in het elftal van Joachim Löw als enige echte spits uitgespeeld. Vond al drie keer de weg naar de netten, maar wil absoluut topschutter van Euro 2008 worden. Favoriet van het Duitse voetbalpubliek en amuseert zich na de wedstrijd te pletter met zijn feestmaatje Bastian Schweinsteiger.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties