FIFA schept duidelijkheid: clubs hebben ongelijk

FIFA schept duidelijkheid: clubs hebben ongelijk
Foto: © SC

De wereldvoetbalbond FIFA heeft eindelijk duidelijkheid gebracht over de regelgeving met betrekking tot de spelers onder de 23 jaar die geselecteerd worden voor het Olympische voetbaltoernooi. De clubs zijn in het ongelijk gesteld.

Slim Aloulou, een Tunesische FIFA-rechter, heeft beslist dat alle clubs verplicht zijn om spelers tot 23 jaar die geselecteerd worden voor het Olympische voetbaltoernooi af te staan. De uitspraak is er gekomen op verzoek van de Duitse voetbalbond. Een aantal clubs zoals Hamburg SV, Werder Bremen en Schalke 04 deden nogal moeilijk.

Bij Schalke 04 wilden ze Rafinha niet laten gaan naar China en Werder Bremen ziet zijn sterkhouder Diego liever in Duitsland. Ook Lionel Messi zal blij zijn want ook FC Barcelona zou de Argentijnse ster liever in Catalonië houden. Barcelona moet namelijk CL-voorrondes spelen en een uitschakeling zou een catastrofe zijn. Ook Vincent Kompany zou opgelucht adem moeten halen, maar Hamburg en de Belgische voetbalbond kwamen ondertussen tot een akkoord.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws