Van der Vaart is definitief van Real Madrid

Mathias Dumarey
| 10 reacties
Van der Vaart is definitief van Real Madrid
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rafael Van der Vaart is definitief een speler van Real Madrid. De Spaanse landskampioen betaalde een som van vijftien miljoen euro aan Hamburg SV, de vorige club van de 25-jarige Nederlandse international.

Afgelopen weekend zaten delegaties van Real Madrid en Hamburg SV in Londen samen om te onderhandelen over een transfer van Rafael Van der Vaart. Beide teams speelden er om de Emirates Cup. Van der Vaart werd door Hamburg-coach Martin Jol niet opgesteld omdat hij zijn landgenoot mentaal niet in staat achtte om te voetballen door alle transferperikelen rond zijn persoon. 

Rafael Van der Vaart zal in Madrid een contract ondertekenen voor vijf seizoenen. Hij vindt in de Spaanse hoofdstad zijn landgenoten Royston Drenthe, Wesley Sneijder, Ruud Van Nistelrooy en Arjen Robben terug. Van der Vaart wilde graag in Spanje voetballen. Vorig seizoen was er veel heisa rond zijn persoon toen FC Valencia hem graag wilde halen naar het Iberisch schiereiland. Hamburg wilde de middenvelder onder geen beding laten gaan, zeer tot ongenoegen van de speler zelf.

Van der Vaart was 'incontournable' in drie seizoenen Hamburg. Hij speelde in Duitsland 74 competitiewedstrijden en scoorde daarin 29 keer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties