Westerlo: 'Opnieuw naar de linkerkolom'

Dirk Pieters
| 0 reacties
Westerlo: 'Opnieuw naar de linkerkolom'
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Na een welverdiende zomerstop beginnen de heren voetballers op 15 augustus aan het nieuwe seizoen. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen? Beginnen doen we met promovendus Tubeke, eindigen doen we met kampioen Standard. 

WESTERLO

* AFGELOPEN SEIZOEN

Zoals steeds kende Westerlo een rustig seizoen. Het wisselde goede prestaties af met weer heel wat mindere wedstrijden. Toch kreeg men in het Kuipje voldoende spektakel voorgeschoteld. Uiteindelijk eindigde de ploeg van trainer Jan Ceulemans op een negende plaats met 45 punten.

* TRANSFERNIEUWS 

Westerlo deed enkele gerichte transfers. Zo wou de club zich absoluut versterken in de aanval en dat deed het ook. Zo haalde het Bertin Tomou van Moeskroen binnen en ook Jaime Ruiz moet voor doelpunten zorgen in het Kuipje. Johan Sotil zou dan weer de vervanger moeten worden van Nabil Dirar. De 25-jarige Peruviaan was afgelopen seizoen aan de slag in zijn thuisland, daar verdedigde hij de kleuren van Jose Galvez Chimbote. Overigens haalde de club nog Jarno Molenberghs (PSV), Bart Deelkens (Beveren) en Nicolas Timmermans (KV Kortrijk) binnen. Ook Sergio Hellings werd nog aangetrokken. De 23-jarige Nederlander werd hij bij Anderlecht in het verleden nog als groot talent bestempeld, maar daar kon de verdediger de hoge verwachtingen niet waarmaken. Later probeerde hij succes af te dwingen bij Heracles, Apeldoorn en Leicester.

De club zag toch ook enkele sterkhouders vertrekken. Zo ging het goudhaantje Nabil Dirar naar Club Brugge. Ook verdediger Bernt Evens trok eerder al naar blauw-zwart. Ook Bart Van Den Eede verliet het Kuipje. Hij moet voor de doelpunten gaan zorgen bij Dender. Marc Wagemakers gaat het een klasse lager zoeken. Zijn nieuwe opdracht is Sint-Truiden opnieuw naar de eerste klasse loodsen. 

* VOORBEREIDING 

De jaarlijkse openener van de voorbereiding, de uitwedstrijd op het veld van BO Beerzel, werd makkelijk gewonnen met 0-12. Tegen RFC Luik kwam het dan weer niet verder dan een 0-0 gelijkspel. De oefenwedstrijd tegen Cercle Brugge werd dan weer een leuk kijkstuk. Uiteindelijk trok de ploeg van trainer Glen De Boeck het laken naar zich toe (3-2). 

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN

Jaime Alfonso Ruiz moet samen met Bertin Tomou voor de doelpunten gaan zorgen in het Westelse Kuipje. De aanvaller speelde het afgelopen seizoen voor het Peruaanse Alianza Atletico. Hij werd er tweede in de topschutterstand met 12 doelpunten uit 23 wedstrijden. De 1,95 meter grote en kopbalsterke centrumspits kreeg de welluidende roepnaam El Tanke. In 2003 was hij overigens even international.

* VERWACHTINGEN

Geruisloos zal Westerlo ook dit seizoen meedraaien in de linkerkolom van het klassement. Geen rustigere club om te werken dan in ’t Kuipke. Met Dirar verloor het wel z’n smaakmaker. Kan Westerlo dat verlies opvangen?

PROGNOSE: 8ste plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties