Virton: Concurrentie te zwaar?

Kevin Pieters
| 5 reacties
Virton: Concurrentie te zwaar?
Foto: © SC

Na een welverdiende zomerstop begint op 13 augustus het nieuwe seizoen van de Belgische Tweede Klasse of de EXQI League. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen? Beginnen deden we met promovendus RFC Luik, eindigen doen we met ex-eersteklasser Sint-Truiden.

R Excelsior Virton

* AFGELOPEN SEIZOEN

Excelsior Virton kan tevreden terugblikken op het afgelopen seizoen. Het wist zich gedurende het hele seizoen in de subtop te nestelen. Met een stevige eindspurt behaalde Virton in de laatste zeven wedstrijden nog een mooie 17 op 21. Desondanks viel de Waalse club net buiten de top vijf.

* TRANSFERNIEUWS

Trainer Sébastian Grandjean moet niet te veel wakker liggen dezer dagen. Virton wist nagenoeg zijn volledige type-elftal te behouden. Versterking kwam er voor het middenveld met Kévin Jacmot en voor de voorste linie trok men ex-Couillet spits Yves Ngasseu aan.

Waarschijnlijk de belangrijkste vertrekker is aanvoerder Karim Belhocine, die met KV Kortrijk de overstap maakt naar eerste klasse. Verder verlieten Grégory Nicot (FC Martigues) en Jeoffrey Parizon (FC Bleid) de Waalse tweedeklasser.

Wel dient vermeld te worden dat doelpuntenmaker Moussa Koita in de belangstelling staat van enkele Belgische clubs, maar voorlopig nog herstellende is van een liesblessure die hij eind mei opliep. Daarnaast sukkelt Koita's spitsenbroeder Bareck Bendaha ook al geruime tijd met een hardnekkige blessure aan de lies. En last but not least zag Grandjean tijdens de voorbereiding ook nog doelman Gérald Brolet langdurig uitvallen met een kaakbreuk.

* VOORBEREIDING

Tijdens een vijfdaagse oefenstage in Vittel speelde Virton 1-1 gelijk tegen het Franse Vesoul. Verder gaf de Waalse club partij aan een Regionale Selectie, en won het met 3-0. Ook eersteklasser Lokeren stond op het programma. Het resultaat was er één om snel te vergeten: 0-5.

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN

Met de blessures van Koita en Bendaha zou het wel eens kunnen dat de jonge Kévin Jacmot sneller een basisplaats zal krijgen dan verwacht. De 22-jarige middenvelder zal waarschijnlijk als spits uitgespeeld worden. Hij komt over van Saint-Priest, een amateurploeg uit Frankrijk. De Fransman genoot wel zijn opleiding bij Olympique Lyon en speelde daarna nog voor de profploegen Bastia en Lyon-la-Duchère. Zijn grootste triomf behaalde Jacmot echter al op zijn zeventiende. Hij werd toen met de Franse nationale jeugdploeg voor -17-jarigen wereldkampioen. Het was Christian Negouai, voormalige speler van Standard en Charleroi, die de speler introduceerde bij Virton.

* VERWACHTINGEN

Met de bikkelharde concurrentie voor het eindrondeticket, lijkt het weinig waarschijnlijk dat Virton dit jaar opnieuw uitzicht zal hebben op een plaats in de top zes. Daarvoor lijkt de kern te klein en kan een goudhaantje als Koita niet zomaar vervangen worden. Dat neemt echter niet weg dat Virton kan terugvallen op een sterk collectief, het tactische inzicht van oefenmeester Grandjean en een sterke thuisreputatie. Een plaats in de middenmoot is het hoogst haalbare.

Prognose: tiende plaats. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties