Nieuwkomers zijn klaar voor de start

Rombaux Gunther
| 2 reacties
Nieuwkomers zijn klaar voor de start
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond gaat eindelijk de langverwachte competitie van start in derde klasse A, op deze eerste speeldag krijgen vooral de nieuwkomers enkele moeilijke tegenstanders voorgeschoteld.

Op zaterdagavond worden in derde klasse de eerste drie duels van de nieuwe competitie op gang gefloten, meteen wordt het een eerste grote test voor nieuwkomer URS Centre. De kampioen van 4de D verloor vorig seizoen slechts tweemaal en ontvangt met RC Waregem een club die steevast in de top van de rangschikking terug te vinden is, ook in het nieuwe seizoen rekent de club op een plaats in de top vijf. WS Woluwe ontvangt in eigen huis de buren uit Union, de degradant uit tweede klasse. Union wil zo snel mogelijk opnieuw hogerop maar zou tijdens de weg opwaarts best wel rekening houden met zijn streekgenoot, want Woluwe zal ongetwijfeld sterk van zich afbijten en kan een sterk team tussen de lijnen brengen, de club wordt bovendien getipt als titelkandidaat. In de derde wedstrijd op zaterdagavond ontvangt KSV Sottegem het ambitieuze FCN Sint-Niklaas. Sottegem start met de ambitie om het afgelopen seizoen te evenaren terwijl de Waaslanders tijdens het nieuwe seizoen eindelijk de hoge verwachtingen willen inlossen.

Zondagmiddag mag promovendus Gent Zeehaven de verre reis maken naar Hengouwen, waar de club met Francs Borains een moeilijk te ontwrichten tegenstander voorgeschoteld krijgt. Ondanks de voorbereiding van beide clubs die niet optimaal verliep achtten beiden zich klaar voor de competitiestart. Wielsbeke, eveneens een nieuwkomer in derde klasse, krijgt met La Louvière meteen een tegenstander van formaat op bezoek. De Wolven liepen vorig seizoen de titel mis en werkten in alle stilte naar het nieuwe seizoen toe, Wielsbeke van zijn kant zal alvast in zijn eerste wedstrijd in 3de zijn vel duur willen verkopen. De vierde en laatste nieuwkomer in deze reeks is KV Woluwe Zaventem, dat zich vorig seizoen manifesteerde als een moeilijk te ontwrichten tegenstander. Tegen titelkandidaat SV Oudenaarde kan de club zich alvast een eerste keer in de kijker spelen. Geen makkelijke opgave echter want Oudenaarde lijkt mede door de binnengehaalde versterkingen, waaronder een tweetal spelers met ervaring op het hoogste niveau, de titelkandidaat bij uitstek. In Wetteren mag men zich op deze eerste speeldag aan een grote opkomst verwachten, de club ontvangt namelijk de buren uit Aalst. De Wetterse kern onderging heel wat wijzigingen en de club wil de slechte prestatie van vorig seizoen uitwissen. Tegen Eendracht Aalst, dat een moeizame voorbereiding kende, kan de club alvast een eerste stap in de goede richting zetten. In de laatste partij speelt Peruwelz gastheer voor Diegem Sport, dat na een teleurstellend seizoen opnieuw wil aanknopen met het betere voetbal en tevens betere resultaten. Zondagnamiddag kan de club alvast een eerste keer tonen wat het in zijn mars heeft, want dan wacht hen met Peruwelz alvast één van de titelkandidaten.

Wedstrijden;
Zat. 20u. URS Centre - KRC Waregem
Zat. 20u. WS Woluwe - Union SG
Zat. 20u. KSV Sottegem - FCN Sint-Niklaas
Zon. 15u. Francs Borains - Gent Zeehaven
Zon. 15u. Wetteren - E.Aalst
Zon. 15u. SC Wielsbeke - La Louvière
Zon. 15u. KVW Zaventem - SV Oudenaarde
Zon. 15u. Peruwlez - Diegem Sport

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties