Thomasz Radzinski gaat voor Lierse voetballen

Thomasz Radzinski gaat voor Lierse voetballen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tweedeklasser Lierse SK zorgt voor opmerkelijk nieuws op de transfermarkt. De ambitieuze club is tot een akkoord gekomen met Tomasz Radzinski en zijn werkgever, de Canadees tekent morgen een éénjarig contract met optie bij de club.

Radzinski (foto, boven) is zeker geen onbekende in ons land. De aanvaller werd in 1994 aangetrokken door het toenmalige Germinal Ekeren. De Canadees zou er in totaal vier jaar voetballen en bekroonde zijn laatste seizoen met liefst 19 doelpunten. 

Anderlecht was er vervolgens als de kippen bij om de snelle spits naar het Astridpark te halen. Radzinski bloeide er helemaal open en scoorde er liefst 51 keer in drie seizoenen. Ook op Europees niveau schitterde de Canadees. Hij scoorde onder andere twee doelpunten in de Champions League - wedstrijd tegen Manchester United. Radzinski werd in het seizoen 2000-2001 ook topschutter in de Belgische competitie.

Na drie schitterende jaren bij Anderlecht vertrok Radzinski naar Engeland. Hij verdedigde er de kleuren van Everton en Fulham. Na zes jaar in Engeland vertrok de spits naar het Griekse Xanthi. Daar scoorde de international vorig seizoen vijftien keer, waaronder een hattrick in de partij tegen Panathinaikos.

Vanaf dit seizoen zien we Radzinski dus opnieuw aan het werk op de Belgische velden. Lierse was eerder al tot een akkoord gekomen met Xanthi betreffende een overgang van de spits en ook met Radzinksi zelf is er intussen een mondeling akkoord. 

"Met Thomasz halen we een superspits binnen. Toen bleek dat Utaka voor Odense ging kiezen, hebben we ons plan B ingeschakeld. Tomasz had een opstapclausule bij Xanthi, die we onmiddellijk gelicht hebben. Morgenochtend komt hij zijn contract tekenen", bevestigt C.E.O. Neel De Ceulaer. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties