BL Kort: Bremen wint weer niet, Schalke leidt

Philippe Crols
| 1 reacties

Hoffenheim heeft een week kunnen genieten van zijn leidersplaats. De nieuwkomer kreeg op de derde speeldag een pak slaag van Leverkusen. Schalke 04 won net als Dortmund ook op zaterdag. Voor Werder Bremen liep het andermaal fout.

Leverkusen maakt er vijf
Leverkusen kreeg leider Hoffenheim over de vloer. Na een kwartier spelen stond het al 2-0 na goals van Haggui en Friedrich. Ibisevic scoorde tegen na twintig minuten. Het was voor de aanvaller al de vierde treffer van deze competitie. Leverkusen ging uiteindelijk met een 3-1-voorsprong rusten, want Kiessling trof tien minuten voor de pauze nog raak. Op het uur bracht Salihovic de spanning opnieuw in de wedstrijd. Het was voor Leverkusen wachten op de slotminuten om zekerheid te krijgen over de winst. Eerst Barnetta en enkele minuten later Kiessling legden de 5-2-eindstand vast.

Schalke, Dortmund en HSV aan de leiding
Drie ploegen staan na zaterdagmiddag aan de leiding. Het gaat om Schalke, Dortmund en HSV. Zondag kan HBSC daar nog bijkomen. Schalke won in eigen huis met het kleinste verschil van Bochum. Verdediger Westermann, die vorige week al een punt redde in Bremen, was ook nu de doelpuntenmaker. Bij de bezoekers werd Fuchs nog uitgesloten in het slot van de partij.

Borussia Dortmund heeft zijn start eveneens niet gemist. Het boekte in Cottbus de tweede uitzege op rij. Een doelpunt van Subotic op slag van rust volstond voor de volle buit.

HSV had het wederom niet onder de markt. Het keek in Bielefeld al snel tegen een 2-0-achterstand aan. Katongo en de onvermijdelijke Wichniarek hadden gescoord. Reinhardt kon net voor en net na de pauze tegenscoren: 2-2. Hamburg ging erop en erover, want in het laatste halfuur zorgden Olic en Jarolim voor de 2-4-eindstand.

Werder sukkelt verder
Werder Bremen had zich de start van het seizoen wellicht een beetje anders voorgesteld. Op speeldag drie zat er opnieuw geen zege in. Deze keer werd er zelfs verloren. Borussia Mönchengladbach, voor zaterdag het enige team zonder punten, stond halverwege 2-0 voor na goals van Matmour en Friend. Baumjohann leek twintig minuten voor tijd alle twijfels weg te nemen. Werder kwam echter nog gevaarlijk opzetten. Pizarro en Diego scoorden nog tegen, maar een punt uit de brand slepen, lukte niet meer.

Wolfsburg wint niet

Het ambitieuze Wolfsburg brengt voorlopig nog niet wat er verwacht wordt. Het pakte zaterdag in eigen huis slechts een puntje tegen Eintracht Frankfurt. De bezoekers kwamen op voorsprong via Amanatidis. Op het halfuur maakte Grafite vanop elf meter gelijk. Dejagah scoorde vroeg in de tweede helft voor de thuisploeg en leek daarmee matchwinnaar te worden. Toski besliste daar laat in de partij anders over.

Köln komt met de schrik vrij
FC Köln won vrijdag al op verplaatsing bij Karlsruhe dankzij goals van Novakovic en Radu. Bij de bezoekers verloor Umit Ozat in de eerste periode het bewustzijn. Hij moest overgebracht worden naar het ziekenhuis. Zijn toestand is nu stabiel.