PSV geeft Utrecht pak slaag

Jimmy Wouters
| 1 reacties

Regerend kampioen PSV Eindhoven heeft op betrekkelijk eenvoudige wijze haar eerste wedstrijd in de nieuwe competitie gewonnen. FC Utrecht was het slachtoffer van dienst. De Domstedelingen verloren met 1-5.

FC Utrecht begon erg gehavend aan de partij. Naast enkele geblesseerden waren ook de nieuwe aanwinsten Necu en Boussaboun niet speelgerechtigd, waardoor jeugdspeler Uiterloo zijn opwachting maakte in de aanval.

PSV had van begin af aan het meeste balbezit. De bezoekers uit Eindhoven namen rustig hun tijd om de defensie van Utrecht te ontrafelen. De thuisploeg leek echter op weg om zonder tegendoelpunt de rust te halen, maar vlak voor rust sloeg PSV ongenadig toe.

Ibrahim Afellay opende vlak voor rust de score door via de binnenkant van de paal doelman Vorm te verslaan. Na zwak uitverdedigen van Dickoh kon Amrabat profiteren om de tweede Eindhovense treffer in doel te schieten. Een minuut later maakte Koevermans de tweede helft overbodig door een voorzet van Afellay in doel te werken.

Drie doelpunten in evenveel minuten bleken de doodsteek voor FC Utrecht. Toen Afellay vlak na rust met een prachtig schot de 4-0 op de bordjes zette, was de partij helemaal over. Uiteindelijk liep PSV via Koevermans nog uit tot een zware 5-0 tussenstand.

Vlak voor affluiten kon Utrecht de eer nog redden. Het was uitgerekend de jonge Uiterloo die voor de 1-5 eindscore zorgde. (AN)