Wie volgt Real Madrid op?

Tonnelier Caroline
| 3 reacties
Wie volgt Real Madrid op?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat de eerste speeldag in de Primera División op het programma. Voetbalkrant blikt vooruit naar het komende seizoen. We gaan dieper in op de titelfavorieten, de mogelijke revelaties en de nieuwkomers in de Primera División.

De toppers
 
Landskampioen Real Madrid hield zich deze zomer rustig op de transfermarkt. Ronaldo en Villa bleven uiteindelijk waar ze waren en de enige grote naam die werd binnengehaald was Van der Vaart. Coach Schuster kan nog altijd rekenen op de kampioenenploeg van vorig seizoen en er wordt dan ook niets minder verwacht dan een nieuwe titel. Bovendien hoopt de Koninklijke dit seizoen ook op het hoogste Europese toneel te schitteren. In de laatste weken van de voorbereiding putte Real Madrid alvast vertrouwen door op heroïsche wijze de Supercup te pakken tegen Valencia.
 
In tegenstelling tot Real pakte Barcelona wel uit met enkele toptransfers. De Catalanen stelden vorig seizoen teleur en haalden onder meer Dani Alves, Hleb en Keita. Barça liet met Ronaldinho, Deco, Zambrotta en Oleguer enkele spelers die teleurstellend hadden gepresteerd in het voorbije seizoen vertrekken. De nieuwe coach Guardiola schonk Eto’o wel het nodige vertrouwen en de Kameroener bloeide tijdens de voorbereiding opnieuw helemaal open. Barcelona haalde in de oefenmatchen een aantal keer zwaar uit en lijkt klaar om Real Madrid het vuur aan de schenen te leggen. 
 
FC Sevilla draait al enkele seizoenen mee in de hoogste regionen van de Primera División. Voorzitter Del Nido droomt hardop van de kers op de taart in de vorm van een landstitel. Ondanks het vertrek van Poulsen, Keita en Dani Alves kan coach Jimenez opnieuw over een uitstekende kern beschikken. Luis Fabiano bleef uiteindelijk in Sevilla en bovendien werden er met de komst van Fernando Navarro, Squillaci, Acosta, Duscher en Romaric een aantal sterke inkomende transfers gerealiseerd. Sevilla lijkt dan ook gewapend om opnieuw in de bovenste regionen mee te draaien. 
 
Villarreal eindigde vorig seizoen heel knap tweede, maar coach Pellegrini kampt toch met een aantal kopzorgen bij de start van het nieuwe kampioenschap. Tijdens de laatste oefenmatchen slaagde Villarreal er amper in de weg naar de netten te vinden en tegen andere topklassers Sevilla, Athletic Bilbao en Valladolid liep het telkens fout. Belangrijkste aanwinsten moeten Ibagaza, Llorente en Edmilson worden voor El Submarino Amarillo. Het is afwachten hoe sterk Villarreal voor de dag zal komen bij de competitiestart. In het verleden bewees de ploeg uit Valencia echter al na een zwakke start sterk te kunnen terugkomen. Even goed doen als vorig seizoen wordt wellicht heel moeilijk.
 
Atlético Madrid slaagde er eindelijk nog eens in zich te plaatsen voor de Champions League en moet komend seizoen die goede prestatie proberen te bevestigen. Aan de kwaliteit van de spelerskern zal het in elk geval niet liggen. De belangrijkste spelers bleven en bovendien werd er opnieuw flink aangekocht. Coupet, Heitinga, Sinama, Ujfalusi en Asunçao zijn in elk geval namen die tot de verbeelding spreken. Met Atlético weet men echter maar nooit. Zeker op defensief vlak willen de colchoneros het wel eens laten afweten.  In de voorlinie rekent men vooral op Aguëro om het verschil te maken en Atleti opnieuw te laten meedraaien in de top-vijf. 
 
Valencia heeft na het kwakkelseizoen van vorig seizoen heel wat recht te zetten. De club liet niemand van de toppers vertrekken en hoopt op een sterk seizoen van Villa en Silva. Gezien de financiële situatie van Valencia bleef het rustig qua inkomende transfers. Alleen Pablo Hernandez en Renan kwamen de kern versterken. De resultaten uit de voorbereiding gaven weinig hoop op beterschap voor de fans. Er lijkt dan ook nog wat werk aan de winkel voor de nieuwe trainer Unai Emery.     
 
Outsiders
 
Elk jaar zijn er in Spanje wel enkele verrassingen in goede en slechte zin. Het is moeilijk te voorspellen wie komend seizoen de revelatie zal worden, al kunnen we wel een aantal kanshebbers naar voren schuiven.
 
Getafe, de derde Madrileense ploeg in de Primera División wordt al jaren intelligent geleid door voorzitter Torres. De kleine successen stapelden zich de voorbije seizoenen op, met een knappe Europese campagne als hoogtepunt. De goede prestaties in de Uefa-beker eisten vorig seizoen echter hun tol in het nationaal kampioenschap. Komend seizoen kan Getafe zich wel concentreren op de competitie en dat moet de resultaten ten goede komen. Ondanks het verlies van De la Red loopt er nog altijd heel wat talent uit bij de ploeg van Muñoz.  Belangrijkste versterkingen zijn Soldado, Ibrahim Kas, het Ecuadoriaanse talent Joffre Guerrón en Polanski.  
 
Valladolid deed het vorig seizoen al meer dan behoorlijk in zijn eerste seizoen in eerste klasse. Grootste probleem bleek echter een gebrek aan scorend vermogen. In het begin van de oefencampagne bleef dat een probleem, maar tijdens de laatste voorbereidingspartijen maakte Valladolid indruk. Tegen Villarreal en Athletic Bilbao scoorde de ploeg van Mendilibar telkens vijf keer. Als Valladolid die lijn kan doortrekken, moet het minstens in staat zijn voor een goede competitiestart te zorgen.
 
Deportivo speelde vorig seizoen een uitstekende terugronde. Met een aantal gerichte versterkingen, zoals Zé Castro, Mista en Aranzubia moeten de Galiciërs in staat zijn om komend seizoen misschien nog iets beter te doen. Op de openingsspeeldag kan Depor in elk geval al bewijzen wat het waard is met de komst van Real Madrid, dat het altijd bijzonder moeilijk heeft in El Riazor. 
 
Nieuw in de Primera División
 
Elk jaar is er ook wel (minstens) één nieuwkomer die zich tot revelatie ontpopt. Elders op Voetbalkrant kunt u uitgebreid kennismaken met de drie promovendi. Naast nieuwe ploegen kwamen er natuurlijk ook heel wat buitenlandse spelers naar Spanje.  Hoewel de Spaanse clubs zich wegens de financiële moeilijkheden vrij rustig hielden op de transfermarkt, zijn er toch wat nieuwe namen om in de gaten te houden.  
 
Een ploeg die zich de voorbije dagen nog roerde op de transfermarkt was Real Betis.  Nelson en Mehmet Aurelio hebben al enige faam opgebouwd, maar met de sterke Emaná (Toulouse) en de beloftevolle Argentijn Monzon haalde de ploeg uit Sevilla misschien wel twee toppers in spe binnen. Almería richtte zich dan weer op de Zuid-Amerikaanse markt en haalde met Pablo Piatti een toptalent binnen.  Ook Getafe haalde met Joffre Guerrón een beloftevolle Zuid-Amerikaanse voetballer naar Spanje.  Osasuna ging vooral in het buitenland shoppen en haalde onder meer de Braziliaan Roversio, Tiago Gomes van Benfica en Vadocz van NEC.  
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties