Cercle Brugge opgelucht na eerste puntengewin

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Cercle Brugge opgelucht na eerste puntengewin

Cercle Brugge kon zaterdagavond tegen AEC Bergen de nul wegwerken na een 2-1-zege. Serguei Serebrennikov is opgelucht dat de kop er nu toch af is. "Hopelijk zijn we nu vertrokken", zegt de middenvelder in de krant Het Nieuwsblad.

Bij Cercle Brugge waren ze vooral tevreden over de eerste helft van het team tegen Bergen. Toch was het allemaal nog geen zo'n spektakelrijk vertoon als vorig seizoen. "We moeten inderdaad winnen want bij nieuw verlies ging de buitenwacht zich nog meer geroerd hebben", liet trainer Glen De Boeck optekenen.

Er werd nogal wat gesleuteld op het middenveld. Vorige week stond Arnar Vidarsson op het veld, zaterdag was het de beurt aan Tony Sergeant. Dat bleek zijn vruchten te hebben afgeworpen. Voor Serguei Serebrennikov maakt het allemaal niet veel verschil ook al was hij nu de enige verdedigende middenvelder. "Ik begrijp de trainer wel. Tegen Bergen was het ook allemaal te belopen omdat Stijn (De Smet, nvdr) en Tony ook hun deel van het werk deden", legt de Oekraïner uit. 

Serebrennikov denkt evenwel niet dat het tegen iedere tegenstander zal lukken met één verdedigende middenvelder. "Veel hangt af van de tegenstander. Ik voer nu gewoon de opdrachten van de trainer uit. Het klopt wel dat ik het aanvankelijk wat moeilijker had. Dat heeft niks te maken met het vertrek van Besnik Hasi. Vidarsson heeft de kwaliteiten maar moet net als Thomas Buffel nog ingepast worden. Zoiets vergt tijd.

Serebrennikov wil evenwel niet pessimistisch doen. "We hebben net als vorig jaar een drie op negen gehaald. Hopelijk zijn we nu echt vertrokken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties