Standard in extremis, G. Beerschot onderuit

Dirk Pieters
| 14 reacties

Zaterdagavond stonden er nog vijf wedstrijden op het programma. Racing Genk won eerder op de avond al van Dender. Ook Standard wist in extremis te winnen.

Standard kon in de slotfase dan toch de drie punten pakken. Jovanovic bracht de thuisploeg op voorsprong, maar in de slotfase maakte Jarju gelijk. In de blessuretijd zette Witsel een strafschop om en zo won de Luikse club in extremis.

Moeskroen deed wel een goede zaak. Na een mindere periode wist het toch opnieuw te winnen. Het versloeg Roeselare met 2-0. Ook Lokeren hield de drie punten thuis. Het klopte KV Kortrijk met 2-0. Het was opnieuw Maazou die voor een Lokers doelpunt zorgde. In de slotfase maakte Golan er 2-0 van.

Voor Germinal Beerschot blijft het er somber uit zien. Het verloor in eigen huis van Charleroi. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong, maar nog voor de rust stond het 1-2 achter. De bezoekers doen wel een goede zaak in het klassement.

Ook KV Mechelen ging onderuit op eigen veld met 1-3. Vleminckx bracht in de slotfase nog even de spanning terug, maar Ruiz nam in de laatste minuut alle twijfels weg en zo ging Westerlo met de drie punten lopen. (AN)