De Fauw: 'AZ is beter dan PSV'

De Fauw: 'AZ is beter dan PSV'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Davy De Fauw speelde dinsdagavond met Roda JC een verdienstelijke partij tegen AZ, maar ging uiteindelijk wel met 0-2 de boot in. “De bal wou net niet binnen gaan.”

AZ was duidelijk de beter voetballende ploeg in het Parkstad Limburg Stadion. Met enkele flitsen zette het de thuisploeg regelmatig te kijken. Roda JC liet zich echter niet doen en vocht zich met veel inzet in de wedstrijd.
 
Kopkans
 
“Het laatste kwartier voor rust kregen we voldoende mogelijkheden op stilstaande fasen en hoekschoppen”, reageert De Fauw. “Maar de bal wou net niet binnen gaan. Als we met 1-1 de rust ingaan, hebben we veel meer vertrouwen. Na de rust was het alles of niets en krijgen we op de counter de 0-2 tegen. Wedstrijd gespeeld.”
 
De Fauw toonde zich als centrale verdediger zeer offensief ingesteld. “Ik heb een goede trap en probeer af en toe mee in te schuiven. Als ik voor de rust iets beter kan koppen, dan gaat de bal binnen, maar schampt hij af en is de kans weg.”
 
Beter dan PSV
 
Met PSV en AZ kreeg Roda twee toppers op vier dagen tijd. “Ik heb hier een heel goed AZ gezien. Beter dan PSV”, geeft de Belg zijn indruk. “Sterk aan de bal en veel voetballend vermogen. En dan was Dembele er nog niet bij.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties