Interview Roelandts: 'Club komt op ideaal moment'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Roelandts: 'Club komt op ideaal moment'

Zulte Waregem is na een moeizame start opgeklommen naar de subtop van de eerste klasse. Met een overwinning tegen Club Brugge komt het zelfs op één schamel puntje van de derde plaats. “Club komt op een ideaal moment.”

Ontspannen gezichten bij Zulte Waregem op training dinsdagochtend. De zes op zes tegen Anderlecht en Roeselare heeft de fusieclub van de kelder in het klassement naar de middenmoot gekatapulteerd. In het Jan Breydelstadion kan Zulte Waregem de positieve lijn doortrekken. “We kunnen iedereen pijn doen”, reageert Roelandts zelfzeker.
 
Moeizame start
 
“In het begin van het seizoen brachten we het betere voetbal, maar de punten bleven uit. Leye kwam terug uit blessure en had in de voorbereiding geen match gespeeld, maar moest er vanaf de eerste wedstrijd staan. Dat verliep nog een beetje stroef. Na het verlies op Westerlo was er een beetje paniek met het moeilijke programma – Anderlecht, Roeselare, Club en Gent. Dan halen we een onverhoopte zes op zes met dezelfde manier van spelen.”
 
Stevige verdediging
 
“We hebben al vijf keer de nul gehouden. Dat bewijst dat we een goede verdediging hebben. De keeper (Sammy Bossut, nvdr.) heeft veel vertrouwen en dat is belangrijk voor de ploeg. Hij is iemand die punten kan pakken. Maar de verdediging is het werk van de hele ploeg. Het begint bij de spitsen die hun werk goed doen.”
 
De factor Leye
 
“Hij scoort heel gemakkelijk en heeft er nu al vier gemaakt. Hij werkt ook veel, maar dat ziet niet iedereen. Zulte Waregem is voor hem te laag. Hij wil graag hogerop en als hij er voor de winterstop nog zes maakt, verdient hij het om te vertrekken. Ik had al verwacht dat hij tijdens de zomer weg zou gaan. Voor de ploeg is hij natuurlijk heel belangrijk en is het het beste dat hij tot het einde van het seizoen blijft."
 
Revelaties
 
“Vorig jaar werd Zulte Waregem zevende zonder schitterend te voetballen. Dit jaar kunnen we veel ploegen pijn doen. Thomas Matton bewees al dat hij een meerwaarde was voor OHL. Hij doet nu al hetzelfde bij Zulte Waregem. Ik vond hem bij Club Brugge ook al een hele goede speler, maar toen was hij veel geblesseerd. Andrea Mutombo krijgt nu de aandacht die hij verdient, maar hij mag niet gaan zweven. Hij heeft veel kracht voor zijn leeftijd, scoort makkelijk en heeft een heel goede techniek. Hij moet echter nog veel leren. Slimmer voetballen en tactisch bijschaven. We moeten hem nog wat tijd geven. Hij heeft pech dat de ploeg nu goed draait.”
 
Persoonlijke ambitie (1)
 
“Vorig jaar heb ik zeven keer gescoord, niet slecht voor een middenvelder. Voor het seizoen had ik er tien in gedachten. Ik heb nog maar één keer gescoord, maar dat hadden er al drie moeten zijn. Een bal tegen de lat, één weggehaald van de lijn. Mijn doelpunt tegen Anderlecht was dan wel een hele mooie treffer. De 3-0 en de bevrijding. En mijn eerste van het seizoen.”
 
Persoonlijke ambitie (2)
 
“Ik kan hoger aan dan Zulte Waregem. Ik ben 26 jaar en heb ambitie. Ik zit in een club die vooruit wil en voel me hier goed. Als ik een nieuw en verbeterd contract krijg (Roelandts heeft nog een contract tot juni 2010, nvdr.), is dat goed. Als er andere ploegen interesse tonen, zal ik dat zeker overwegen. Binnen een paar maanden spreken we over een nieuw contract. Ze zijn hier tevreden over mij.”
 
Club Brugge
 
“Die periode ligt nu bijna twee jaar achter mij. Een beetje jammer, maar ik zit hier goed. Af en toe heb ik nog wel contact. Club komt nu op een ideaal moment. Spelen op donderdag, zondag en woensdag. Dat kruipt in de kleren. Als ze winnen, komen ze eerste te staan. Dat is een extra motivatie voor hen. Maar Club heeft ons de voorbije weken ook zien spelen. Ze zijn gewaarschuwd.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties