De Conick: 'Negatieve en cynische sfeer in Roeselare'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De Conick: 'Negatieve en cynische sfeer in Roeselare'

SV Roeselare staat helemaal onderaan in de Jupiler Pro League. De man die zowat alle transfers regelde vorige zomer, Wim De Coninck, krijgt het dan ook hard te verduren. De analist van Belgacom TV bijt van zich af in Het Nieuwsblad.

"Iedereen praat maar over die veertien transfers, maar eigenlijk wilde ik er maar acht halen. Het gaat om acht man uit een lijstje van dertien spelers, wat toch redelijk was voor Roeselare. Op Bart Goossens na wilde niemand komen. Ik besefte te laat dat ik aan een onmogelijke opdracht was begonnen", start Wim De Coninck zijn betoog.

"Waarom niemand naar Roeselare wilde komen? De club heeft weinig uitstraling. Roeselare is het verst van iedereens bed. Je mag dat ook letterlijk interpreteren. De club komt ook vaak negatief in het nieuws: met betonvoetbal of als de trainer ontslagen wordt", gaat De Coninck verder.

De Oost-Vlaming beseft dat hij zich te weinig geïnformeerd heeft over de wijze waarop in Roeselare gewerkt wordt. "Had ik geweten hoe het er ginds aan toe ging, had ik de job nooit genomen. De sfeer in de club is overwegend negatief en cynisch. Alles in mijn schoenen schuiven is wel heel gemakkelijk, dan moet de club niet in eigen boezem kijken", besluit De Coninck die benadrukt dat alle transfers is samenspraak gebeurden met de mensen in het bestuur die hem nu afschieten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties